Stanga
Dreapta

Cum vor avea loc cursurile universitare în noul an

Gabriela M Bogdan, 23 septembrie 2021, Ora 12:13

  • print
  • |
cum-vor-avea-loc-cursurile-universitare-in-noul-an-49382-1.jpg

 

În luna septembrie majoritatea elevilor au putut să se întoarcă în sălile de curs, însă pentru că între timp numărul de noi cazuri de îmbolnăvire a crescut, studenții nu au parte de același privilegiu. Majoritatea universităților au decis că vor începe cursurile semestrului I din noul an de învăţământ în format hibrid – online şi cu prezenţă fizică.

În urmă cu doar câteva săptămâni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara că universitățile vor decide pe cont propriu cum vor începe studenții cursurile și așa s-a și întâmplat. Astfel, marile universităţi bucureştene vor începe cursurile semestrului I din noul an de învăţământ în format hibrid – online şi cu prezenţă fizică, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

În cazul majorității facultăților s-a decis adoptarea unei formule hibridă care permite atât învăţământul online, cât şi prezenţă în sala de curs acolo unde condiţiile pot permite şi unde numărul de studenţi, grupele de studenţi sunt reduse.

„Se lasă la latitudinea fiecărei universități, în funcție de infrastructură, de condiții specifice și mă refer, aici, în mod deosebit, la condițiile de cazare, pentru că în universități, în campusurile de cazare, cazarea este un factor limitativ. Cei care vor putea fi cazați vor trebui să respecte regulile sanitare care sunt cel mai greu de monitorizat în căminele studențești. Fiecare universitate va aprecia situația și va decide”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în urmă cu ceva timp.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

20:07
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară