Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Protest la portul Constanța

Gabriela Mihai, 5 iulie 2021, Ora 11:10

  • print
  • |
protest-la-portul-constanta-1.jpg BREAKING NEWS

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că va desfiinţa Agenţia Română pentru Salvarea Vieţilor Omeneşti pe Mare (ARSVOM), iar acest lucru îi supără pe salariații agenției. Ei au ieșit luni, 5 iulie, și protestează în Portul Constanța.

 

Această agenţie a fost în centrul unui uriaş scandal după ce în presă au apărut stenograme legate de intervenţia unor lideri PNL pe lângă ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, căruia îi cereau să le ţină oameni în funcţii. De altfel, agenţia respectivă a intrat în vizorul DNA.

În aceste condiţii, Drulă a declarat că salută demersul procurorilor DNA care au început o investigaţie la agenţia aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, acuzaţiile magistraţilor fiind de luare de mită, trafic de influenţă, constituire de grup infracţional, spălare de bani şi abuz în serviciu.

Cinci persoane au fost plasate în arest la domiciliu de Tribunalul Constanţa, pentru o perioadă de 30 de zile, inclusiv directorul ARSVOM, Daniel Manole.

”Noi aveam un control pornit la cererea mea, control încheiat care a ridicat o serie largă de probleme pe seria de achiziţii. Această agenţie va fi desfiinţată, am discutat şi cu premierul şi şi-a dat acordul, iar atribuţiile ei vor fi preluate de IGSU. De fapt nici nu-şi avea neapărat rostul, iar prin felul în care au acţionat vedem şi aceste acuzaţii. E un dosar în curs, va trebui să ajungă la final, arată că sunt suspiciuni mari de integritate, în orice caz de competenţe grave. Vom desfiinţa această agenţie”, a transmis Cătălin Drulă, duminică.

Ministrul Transporturilor a mai anunţat că a dispus controale şi la celelalte instituţii care apar în stenogramele DNA şi că a dispus schimbarea conducerii acestora.

 

 

EDITORIAL

Președintele PNL, Ludovic Orban taxează declarația lui Cîțu ,după ce acesta a afirmat că : “primarii sunt ”doar vehicule”!”

Președintele PNL, Ludovic Orban taxează declarația lui Cîțu ,după ce acesta a afirmat că : “primarii sunt ”doar vehicule”!”

  Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, joi, că declaraţia premierului potrivit căreia primarii sunt ”doar vehicule” a fost ”total neinspirată”, în România existând principiul autonomiei locale. ”Vremea centralismului democratic, cum se numea pe vremea comunismului, a trecut de mu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

06:37
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă