Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: RĂZVAN, VOLUNTAR SMURD, ESTE EROUL ZILEI

Gabriela M Bogdan, 14 iulie 2021, Ora 11:47

  • print
  • |
razvan-voluntar-smurd-este-eroul-zilei-48726-1.jpg BREAKING NEWS

Un voluntar SMURD este eroul zilei. Răzvan a ajuns la locul unui accident grav și a intervenit de urgență pentru a salva și liniști victimele.

Sâmbătă după-amiază, Răzvan se afla în vizită la niște prieteni. La un moment dat, i-a sunat telefonul în disperare. O cunoștință, care știa că făcuse cursul de voluntar ISU, era la celălalt capăt al firului și îi cerea ajutorul.

”-Răzvan, sunt în coloană, aici, pe DN14. E un accident cu 3 mașini și se pare că sunt mai multe victime. Cred că acum 2-3 minute s-a produs. Ești în zonă? Poți să ajungi?

– Ajung imediat acolo, i-a transmis Răzvan. La 112 a sunat cineva?

– Da, da, dar am zis să te sun și pe tine”, a fost începtul discuției.

Răzvan era foarte aproape de locul ccidentului, așa că a ajuns imediat. Mai mulți oameni erau strânși în jurul unei mașini contorsionate și încercau să scoată o femeie rănită, prinsă între fiarele autoturismului.

”-Opriți-vă! Nu o mișcați până nu ajung paramedicii! Unul dintre bărbați, jignit de remarca lui Răzvan, i s-a adresat acestuia pe un ton sfidător.

-Tu ce te bagi, puștiule? Nu vezi că e rănită? Trebuie să o scoatem! Ești cumva medic?

-Nu sunt medic, dar am făcut cursul de voluntar SMURD. Am fost și la astfel de accidente! Nu știm ce răni are și poate îi agravăm situația! Vă rog să veniți aici și să-i susțineți capul. Pe dumneavoastră vă rog să vorbiți tot timpul cu doamna. Nu trebuie să leșine! Rămâneți în contact permanent cu ea.

– Cât stăm așa?

– Imediat vin colegii mei și o vor scoate în siguranță! Eu merg să văd ce fac cei doi copii”, a spus Răzvan.

La câțiva metri, doi copii, o fată de 12 ani și un băiat de 14 ani, erau în stare de șoc. Aceștia aveau răni vizibile și păreau dezorientați. Răzvan a încercat să îi calmeze și să vadă dacă rănile sunt grave. Băiatul sângera în zona capului și, până la sosirea echipajelor SMURD, i-a curățat fața cu apă și șervețele. În tot acest timp, încerca să o calmeze și pe fetița de 12 ani. Când echipajele de prim ajutor și descarcerare au ajuns la fața locului, Răzvan și-a dat seama că îi cunoștea. Împreună cu ei participase la misiunile de salvare, în stagiul său de voluntariat.

Așa că i-a fost foarte ușor să le prezinte rapid situația și a cerut ajutorul unuia dintre salvatorii de pe ambulanță pentru a-i prelua pe copilași: ”Poate să vină un coleg, cu o targă, să mă ajute cu cei mici? Nu au răni grave, dar sunt foarte speriați!”, a spus Răzvan.

Intervenția a fost una promptă, iar toate victimele au fost transportate la spital, unde au primit îngrijiri și se află în afara oricărui pericol. Răzvan a mai rămas câteva clipe, pentru a se curăța, moment în care a bărbatul care i se adresă se cu “puștiule” s-a apropiat de el:

”- Vă cer scuze, domnule doctor! Am crezut că trebuie să scoatem cât mai repede femeia din mașină.

– Dar nu sunt doctor.

– Nu?

– V-am spus, sunt doar voluntar SMURD.

– Ar trebui să vă faceți doctor. Meritați asta!”, i-a spus bărbatul lui Răzvan.

Ministerul Afacerilor Interne l-a lăudat pe Răzvan și i-a transmis, la final, un mesaj emoționant: ”Răzvan are 24 de ani și este voluntar SMURD de 1 an și două luni. În paralel, face școala de asistenți la Mediaș, fiind în anul trei. După absolvire, dorește să aibă o carieră în cadrul ISU, ca salvator pe ambulanță! Felicitări, Răzvane! Felicitări, “puștiule”! Îți dorim să îți îndeplinești visul! Noi suntem siguri că vei reuși!”.

 

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

10:45
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară