Stanga
Dreapta

Care sunt orele de linişte la bloc? Noi reguli în 2023 pentru zilele de sâmbătă şi duminică

Gabriela M Bogdan, 24 martie 2023, Ora 11:18

  • print
  • |
care-sunt-orele-de-liniste-la-bloc-noi-reguli-in-2023-pentru-zilele-de-sambata-si-duminica-51558-1.png

Tu știi care sunt orele de liniște la bloc? Persoanele care locuiesc într-un condominiu trebuie să respecte o serie de reguli, pentru a nu crea deranj. În plus, în condițiile în care astfel de reguli nu sunt respectate, atunci există posibilitatea ca locatarul care nu menține programul de liniște din bloc să se trezească cu amendă. Iată detaliile mai jos, în articol.

Dacă locuiești la bloc, atunci știi deja faptul că trebuie să respecți un anumit program de liniște, mai ales în weekend. Există o serie de reguli care trebuie menținute sâmbăta și duminica, atunci când, în principiu, majoritatea persoanelor sunt libere și se află acasă. Unul dintre „celebrele” sunete care pot deranja, mai ales în afara orelor de odihnă, sunt provocate de bormașină. Ori, chiar și petrecerile la care muzica depășește limita de decibeli admisă.

Orele de liniște la bloc, în weekend – Când nu trebuie, sub nicio formă, să faci gălăgie?

Orele de liniște la bloc sunt stipulate în Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Potrivit legii respective, locatarii unui bloc trebuie să mențină liniștea, mai ales într-un anumit interval orar. Mai cu seamă, este vorba despre următorul program, indiferent de zilele săptămânii:

  • Intervalul orar 22:00 – 08:00;
  • Intervalul orar 13:00 – 14:00;
  • Mai există posibilitatea ca orele de liniște să fie schimbate, însă în urma unei ședințe a asociației de locatari, decizia fiind luată de comun acord.

De asemenea, programul respectiv trebuie să fie vizibil pentru toți locatarii. Se va afișa într-un loc la vedere.

Amenzi mari pentru cei care nu respectă orele de liniște la bloc

Pe de altă parte, dacă locatarii nu respectă programul de liniște, în oricare zi a săptămânii, atunci riscă să se trezească cu amendă. O asemenea sancțiune se poate lua dacă liniștea este tulburată fără drept și se produc zgomote „cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”. De asemenea, cine nu respectă intervalul orar menționat anterior poate lua o amendă între 500 de lei și 1500 de lei, în funcție de gravitatea situației. Dacă vecinii sunt deranjați de mai multe ori, în doar 24 de ore, locatarul sau locatarii care se va vinovați de această speță vor primi amenzi și mai mari – între 2000 și 3000 de lei. Se poate sancționa și cu muncă în folosul comunității, între 70 și 120 de ore.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

17:20
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară