Stanga
Dreapta

Ciolacu: „Săptămâna viitoare anunţăm cu cât cresc pensiile”

Gabriela M Bogdan, 18 noiembrie 2022, Ora 11:25

  • print
  • |
ciolacu-saptamana-viitoare-anuntam-cu-cat-cresc-pensiile-51267-1.jpg

 Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Drobeta-Turnu Severin, că săptămâna viitoare, împreună cu premierul Nicole Ciucă, preşedintele PNL şi vicepremierul Hunor Kelemen, preşedintele UDMR, va face un anunţ cu privire la creşterea pensiilor.

„Împreună cu ministrul de finanţe şi cu domnul prim-ministru am avut şi aseară o discuţie destul de lungă pe construcţia bugetului pe anul viitor. Avem o anvelopă pentru o mărire de 15%. Repet: eu nu pot fi de acord ca în acest moment să se mărească la toată lumea cu 15%.

Se va mări categoric la toată lumea punctul de pensie: nu ştiu dacă va fi 6, dacă va fi 12. Cert este că trebuie să oprim anumite sume pe care să le direcţionăm categoriilor defavorizate, pentru că aşa se face în orice economie.

Mai mult ca sigur săptămâna viitoare, împreună cu domnul prim-ministru şi cu domnul Kelemen Hunor, vom veni şi vom anunţa cu exactitate", a declarat Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă la Drobeta-Turnu Severin.

El a mai spus că, în acest moment, atât PNL cât şi PSD au scenarii de lucru, însă cu certitudine anvelopa nominală va fi pentru o majorare cu 15% la pensii.

„Sunt scenarii de lucru. Mă bucur că şi PNL are scenarii de lucru. Şi noi avem. Cu certitudine anvelopa nominală va fi cât să cuprindă o mărire cu 15% la toată lumea la pensii. Iertaţi-mă, dar nu pot să fiu de acord să măresc la fel pensia de 1.200 de lei cu o pensie specială de peste 20.000 de lei. Este total incorect.

Şi atunci, în această anvelopă se va menţine tot pachetul social de anul acesta şi anul viitor. Este evident că trebuie să venim şi cu alte pachete sociale, astfel încât să creăm un echilibru corect în societatea românească”, a mai spus preşedintele PSD, care a participat la Conferinţa judeţeană a organizaţiei din Mehedinţi.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

10:44
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară