Stanga
Dreapta

Gabriela Firea: „Pensiile vor crește în 2024!”

Gabriela M Bogdan, 15 noiembrie 2023, Ora 10:44

  • print
  • |
gabriela-firea-pensiile-vor-cre-te-in-2024-51966-1.jpg

Pensiile vor crește în 2024! Am votat în Senat proiectul prin care se face dreptate pentru seniori și pentru “eroinele” acestei țări. Mamele cu mulți copii vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu 6 luni pentru fiecare copil. De exemplu, dacă a născut trei copii, o mamă va ieși la pensie mai repede cu 1 an și jumătate”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Senatoarea PSD explică în postare că noua Lege elimină inechitățile între persoanele care au muncit și au contribuit la fel, dar au pensii diferite.

„De anul viitor, aceste pensii vor fi egale! De exemplu, o femeie și un bărbat, ambii pensionari și cu 22 de ani stagiu de cotizare, primesc acum pensii diferite, 1.428 de lei, respectiv 1190 de lei. Prin noua lege, din septembrie 2024, ambii vor primi aceeași pensie de 1.620 de lei”, a spus Firea.

De asemenea, ea a subliniat că Partidul Social Democrat și-a asumat că pensionarii vor primi bani în plus și se ține de cuvânt.

„Discuțiile cu partenerii de coaliție de la PNL nu au fost ușoare, dar rațiunea a învins. Prin votul senatorilor PSD și PNL proiectul a trecut, astăzi, de plenul Senatului”, a mai precizat senatoarea PSD.

Firea susține că pentru prima dată, Guvernul reușește să realizeze și indexarea și recalcularea pensiilor în același an, iar pensiile vor crește în 2024 de două ori.

„La 1 ianuarie 2024, pensiile vor fi majorate cu rata inflației, cu 13,8%, iar la 1 septembrie va fi următoarea majorare, în urma procesului de recalculare conform legii. Vor fi reparate astfel multe nedreptăți suferite de românii care au ieșit deja la pensie.

Cresc, în special, pensiile mici! Peste 1,2 milioane de români care primesc indemnizație socială minimă, dacă au stagiul complet de cotizare 35 de ani și au avut salariul minim pe economie, după aplicarea legii pensiilor, vor avea pensia mărită la 1.960 lei.

Noua Lege a pensiilor a fost lucrată cu experții Comisiei Europene și ai Băncii Mondiale, fiind un jalon important din PNRR. În plus, răspunde cerințelor din plan privind încurajarea muncii, oferind puncte suplimentare pentru cei care au muncit mai mult de 25 de ani.

Adoptarea legii, va permite Guvernului să poată renegocia PNRR pentru eliminarea pragului de 9,4% din PIB alocat pensiilor”, a explicat Firea.

 

FOTO:  newsweek.ro

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

23:01
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară