Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Guvernul anunță o depășire a rezervelor de gaze, necesară în această iarnă

Gabriela M Bogdan, 3 august 2022, Ora 11:45

  • print
  • |
guvernul-anunta-o-depa-ire-a-rezervelor-de-gaze-necesara-in-aceasta-iarna-50934-1.jpg BREAKING NEWS

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Energiei, Virgil Popescu, au explicat că s-a ajuns la aproape 60% nivel de umplere a stocurilor de gaze. Totuși, Virgil Popescu a explicat că se negociază importuri de gaze din SUA, Emiratele Arabe Unite sau Azerbadjan.

 

”Stocurile de gaze, în acest moment România a reușit să realizzez un stoc de peste 1,8 milioane de metri cubi. În felul acesta, de la nivel guvernamental, ne vom asigura că vom depăși cu bine iarna din acest an.”, a spus Nicolae Ciucă.

La rândul său, ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță un grad de umplere a rezervelor de gaze de 59,48%.

”Astăzi de dimineață, la ora opt aveam un grad de umplere total de 59,48%. Suntem peste gradul asumat în fața Comisiei Europene și suntem peste gradul pe care trebuie să îl avem la data de 1 septembrie. Ne dorim să depășim acel grad de 80%, necesar pentru a trece cu bine iarna.

Suntem în continuare în negocieri pentru aducerea gazelor din Azerbadjan, din SUA sau Emiratele Arabe Unite. Suntem în negocieri pentru traseul acestor gaze și descărcarea lor în porturile din Grecia. Ne pregătim să asigurăm și fluxuri separate, pentru a putea face față în zilele în care temperaturile vor scădea sub 11 grade, zile în care se consumă mai multe gaze”.

 

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:46
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară