Stanga
Dreapta

Nicolae Păun: „Domnul Simion ne poate arăta în lege unde scrie că Statul ne poate fura copiii?”

Gabriela M Bogdan, 26 mai 2023, Ora 10:41

  • print
  • |
nicolae-paun-domnul-simion-ne-poate-arata-in-lege-unde-scrie-ca-statul-ne-poate-fura-copiii-51706-1.jpg

Nicolae Păun, președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE), l-a întrebat joi, public, pe liderul AUR dacă poate proba afirmațiile tendențioase legate de PLX 145: “Domnul Simion ne poate arăta în lege unde scrie că Statul ne poate fura copiii?”. Afirmația a fost făcută în cadrul dezbaterii publice „STOP Manipulării romilor!”, care a avut drept scop demontarea tuturor minciunilor și intoxicărilor făcute de reprezentanții unor partide, cu privire la PLX 145 – proiectul Legii privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie, minciuni care au creat panică și au speriat romii din comunitățile vulnerabile.

La dezbaterea de joi au participat reprezentanți ai Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, președinta Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Elena Tudor, membri din conducerea APRPE, reprezentantul romilor în Parlament, deputatul Cătălin Manea, președintele Agenției Naționale pentru Romi, Iulian Paraschiv, și reprezentanți ai ONG-urilor care se ocupă cu protecția copiilor, UNICEF și IRDO – Institutul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului.

„Sunt două zone de interes: una politică, în care trebuie să vedem cum putem combate cu legea în față această campanie murdară, și cealaltă zonă e cea în care noi, ca organizație a romilor, va trebui să ne deplasăm în toate comunitățile de romi, pentru a explica oamenilor minciunile cu care au fost intoxicați. Nu putem fi împotriva unei legi care ajută familiile nevoiașe de romi”, a declarat Nicolae Păun.

“Legea sprijină familiile aflate în vulnerabilitate, care nu au condiții bune de trai. Statul român, prin instituțiile care îl compun, trebuie să intervină să ajute aceste familii nevoiașe. Mesajul că Statul va veni și va lua cu forța copiii romilor e un mesaj fals”, a adăugat deputatul Cătălin Manea, reprezentantul romilor în Parlament.

Elena Tudor, președinta Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, a declarat că speră ca toată această campanie negativă, iscată de anumiți politicieni pe rețelele de socializare, să facă mai bine cunoscute opiniei publice adevăratele beneficia ale PLX 145.

“Este o lege modernă, care poate sprijini această țară, pentru a-și atinge obiectivele asumate. România și-a asumat să aibă grijă de copiii ei și să-i îngrijească în familie”, a spus Voichița Thomus, reprezentanta UNICEF România.

Iulian Paraschiv, președintele Agenției Naționale pentru Romi, consideră că romii sunt folosiți iar ca masă de manevră, în apropierea alegerilor de anul viitor: “Îi rog pe agitatori să nu mai bage panică în comunitățile de romi. Oameni buni, nu vă mai lăsați manipulați! Nimeni nu o să vă fure copiii! Nimeni nu o să vă dea copiii la orfelinat sau spre adopție”.

La dezbaterea de joi au participat aproximativ 100 de persoane, majoritatea fiind de etnie romă.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

21:28
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară