Stanga
Dreapta

Noi detalii despre situația în care se află Metrorex. Bucureștenii ar putea fi afectați

Gabriela M Bogdan, 8 august 2022, Ora 11:06

  • print
  • |
noi-detalii-despre-situatia-in-care-se-afla-metrorex-bucure-tenii-ar-putea-fi-afectati-50948-1.jpg

Metrorex se află într-o situație destul de complicată în ultimele luni, mai ales după ce compania a strâns o mulțime de datorii. Acum, ies noi detalii la iveală cu privire la bugetul pe care ar fi trebuit să îl aibă alocat în 2021 pentru a se putea ocupa de mentenanță.

Din ce în ce mai mulți bucureșteni au resimțit din plin problemele cu care se confruntă compania care deține toate metrourile care circulă în Capitală. Întârzierile generate în ultimele săptămâni au dus la discuții acide în Parlament, mai ales după ce s-a descoperit o greșeală comisă de către fostul ministru al Transporturilor.

Compania Metrorex suportă consecințele unei decizii proaste, luate în 2021

Recent, au ieșit la iveală detalii neștiute despre compania Metrorex, care se ocupă de metrourile din Capitală. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vorbit pe larg despre problema care îi afectează în acest moment pe toți bucureștenii care utilizează acest mijloc de transport în comun.

 

Se pare că, în 2021, Metrorex nu a avut parte de un buget aprobat de către stat până la finalul anului. Din acest motiv, compania a strâns o mulțime de facturi venite din partea firmei care ar fi trebuit să se ocupe de mentenanță. Treptat, toate aceste lucruri s-au înrăutățit și au dus la întârzieri masive și la probleme care nu pot fi rezolvate atât de ușor pe cât se credea inițial.

„Este primul an din mulţi ani în care Metrorex nu a avut buget aprobat până la sfârşitul anului. Toate datoriile către firma de mentenanţă, care a dus la o reducere a acelui contract, aia într-un final a dus la o frecvenţă mai scăzută a trenurilor. Sunt facturi din 2021, nu s-au plătit. Ştiţi cât era suma la finalul anului 2021 către firma care asigură mentenanţa? De aproape 200 de milioane. Atâta nu a plătit”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a vorbit și despre cum ar vedea el lucrurile pe viitor pentru ca bucureștenii să aibă parte de o calitate mai bună a transportului în comun. Cu alte cuvinte, se dorește un sistem de transport integrat, care ar putea să se susțină din toate punctele de vedere pe teritoriul Bucureștiului.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:15
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară