Stanga
Dreapta

Partida Romilor „Pro-Europa” cere Uniunii Europene să ia măsuri

Gabriela M Bogdan, 4 decembrie 2023, Ora 12:21

  • print
  • |
partida-romilor-pro-europa-cere-uniunii-europene-sa-ia-masuri-51997-1.jpg

 

Reprezentanții Partidei Romilor „Pro-Europa" – vicepreședintele Gruia Bumbu, președinta Organizației de femei Daniela Măgureanu și vicepreședintele Organizației de tineret Cătălin Ganea – s-au întâlnit zilele trecute cu reprezentanții Uniunii Internaționale a Romilor (IRU), pentru a discuta modul în care sunt respectate drepturile romilor în Europa. Întâlnirea a avut loc la Riga, în Lituania, și a fost mediată de către președintele IRU, Normunds Rudevics.

Principalele teme au vizat evenimentele din Grecia, unde un tânăr rom a fost ucis de către polițiști eleni, incident care a degenerat în mai multe proteste, undele din ele fiind foarte violente. “Aceste incidente reprezintă semne de o gravitate extremă de discriminare și de nerespectare a drepturilor omului. Am stabilit împreună cu liderii romilor din celelalte țări ale Europei să înaintăm oficialităților UE o scrisoare deschisă, în care solicităm să se ia urgent măsuri concrete în țările unde drepturile romilor nu sunt respectate. Condamnăm aceste acte de rasism și sperăm ca ele să nu se mai repete”, a declarat Gruia Bumbu, vicepreședintele Asociației Partida Romilor „Pro-Europa”.

Un alt subiect important care a fost dezbătut la întâlnirea romilor a fost situația femeii în comunitățile de romi. “Am stabilit măsuri concrete de demarare a unor campanii de încurajare și implicare a femeilor rome în campanii informative cu privire la combaterea violenței domestice, a abandonului școlar și maternal. Am stabilit campanii de conștientizare a clasei politice din toate țările UE cu privire la dezinteresul manifestat față de sărăcia și condițiile de viață ale romilor, lipsa locuințelor și a actelor de identitate”, a declarat Daniela Măgureanu, președinta Organizației de femei a APRPE.

“La capitolul tineri, am vorbit despre acțiunile pe care Organizația de tineret a APRPE le-a demarat în comunitățile de romi, pentru a-i încuraja pe părinții să-și dea copiii la școală și să acceseze locurile speciale la școli, licee și facultăți. Am vorbit de campaniile de voluntariat prin care tinerii de la Partida Romilor i-au ajutat pe refugiații romi din Ucraina, care au venit în România”, a precizat Cătălin Ganea, vicepreședintele Organizației de tineret a APRPE.

Următoarea întâlnire a IRU va avea loc anul viitor, în primăvară.

 

FOTO: 

 

EDITORIAL

Salubrizare 5 Comunicat

Salubrizare 5 Comunicat

Din dispoziția primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, Serviciul Prevenire Situații de Urgență, din cadrul Primăriei Sectorului 5, oferă consultanță gratuită agenților economici care își desfășoară activitatea pe raza teritorială a sectorului 5, pentru obținerea avizului/autorizației PSI ( Prevenirea și Stingerea Incendii ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

06:51
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară