Stanga
Dreapta

Taverna lui Pescobar închisă de ANPC

Gabriela M Bogdan, 21 septembrie 2023, Ora 10:45

  • print
  • |
taverna-lui-pescobar-inchisa-de-anpc-51870-1.png

Pe data de 20 septembrie, Paul Nicolau a primit o nouă lovitură! Se pare că cei de la Protecția Consumatorului i-au pus gând rău lui „Pescobar” pentru că i-au închis și Taverna Racilor din Timișoara. Vestea devastatoare pentru patron a venit la doar două zile după ce ANPC a vrut să-i închidă locația din Herăstrău. 

Locația din Timișoara a fost temporar închisă, după ce inspectorii au găsit mai multe nereguli pe care le-au și comunicat în spațiul public. Mai mult decât atât, au decis să-i dea o amendă de 15.000 de lei patronului, pentru problemele găsite.

„SC Nedsea SRL – Restaurant Taverna Racilor punct de lucru Iulius Mall Timisoara, control operativ. Abateri: operatorul economic funcţionează autorizat ONRC si DSVSA pentru obiectul de activitate Restaurant, fără a avea autorizaţie din partea Primăriei Municipiului Timişoara, fiind prezentat un document înregistrat de solicitare obţinere acord pentru desfăşurarea exerciţiilor comerciale”, au transmis reprezentanţii de la Protecţia Consumatorului Timişoara.

Pescobar rămâne și fără locația din Timișoara

În urma controalelor, a ieșit la iveală că mai multe kilograme de carne care le erau servite clienților erau expirate. Probleme s-au găsit și la ouă, care nu erau curățate și dezinfectate corespunzător. Bonus: tot spațiul în care se pregătea mâncarea nu era corespunzător din punct de vedere al igienei. De asemenea, tavanul prezenta nereguli.

„Materiile prime (peşte, fructe de mare) 271 kg depistate in spaţiile de depozitare, păstrare- spaţii frigorifice şi congelator lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023. Parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, în lichid scurs rezultat din decongelare.

Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizația sanitar-veterinara şi pentru siguranța alimentelor in condițiile de temperatură de refrigerare (toate produsele fiind congelate). Nu se respectă vecinătăţile în spaţiile de depozitare, ouăle nu erau curăţate şi dezinfectare corespunzător, prezentând urme biologice. Întreg spaţiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător(insalubru).

Tavanul depozitului prezenta infiltraţii de umezeală şi porţiuni lipsă. Nu se respecta condiţiile de păstrare-depozitare recomandate de producător. Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice şi impurităţi în conţinut”, a adăugat sursa citată.

Probleme la Taverna racilor din Herăstrău

Din iunie până în septembrie, cei de la ANPC au găsit următoarele abateri la locația din Herăstrău:

-folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare;
-utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare;
-prezența insectelor vii (muște) în unitate;
-schimbarea stării termice a produselor;
-nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde;
-existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat);
-lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate;
-lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu;
-lipsa autorizației emisă de Primărie;
-produse alimentare cu data limita de consum depășită;
-utilizarea unei mașini de transport neautorizate la care sistemul de răcire nu era funcțional, ca și spațiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate);
-nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor alimentare pe timpul transportului, a încheiat sursa citată.

Din motivele menționate anterior, locația a fost închisă temporar.

 

FOTO: viva.ro

 

EDITORIAL

Salubrizare 5 Comunicat

Salubrizare 5 Comunicat

Din dispoziția primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, Serviciul Prevenire Situații de Urgență, din cadrul Primăriei Sectorului 5, oferă consultanță gratuită agenților economici care își desfășoară activitatea pe raza teritorială a sectorului 5, pentru obținerea avizului/autorizației PSI ( Prevenirea și Stingerea Incendii ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

10:42
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară