Stanga
Dreapta

Tinerii romi, încurajați să-și termine studiile

Gabriela M Bogdan, 18 martie 2024, Ora 10:59

  • print
  • |
tinerii-romi-incurajati-sa-i-termine-studiile-1.jpg

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a organizat în parteneriat cu Asociația Partida Romilor „Pro-Europa” Bihor o dezbatere întitulată „Pași spre succes pentru tinerii rromi”.

La acest eveniment au participat membri din grupul educațional rrom existent la nivelul județului Bihor: 20 elevi rromi din 12 unități de învățământ de nivel liceal, 6 studenți rromi de la specializările medicină, drept, pedagogie, asistență socială, științe economice, 25 specialiști rromi cadre didactice, subofițeri de poliție, experți în primării, specialiști marketing, activiști, asistenți sociali, mediatori școlari și 5 specialiști nerromi, directori de școală, mediatori școlari și cadre didactice.

Acțiunea face parte din Campania educațională „Școala o șansă pentru copiii rromi!”, care are ca scop conștientizarea importanței educației pentru elevii și tinerii rromi, creșterea stimei de sine a elevilor rromi, inițierea la nivelul unităților de învățământ a unor programe de mentorat intensiv, asigurat de tineri rromi, studenți sau elevi de liceu, încurajarea participării școlare și susținerea elevilor capabili de performanță, informarea, consilierea și orientarea educațională și vocațională a elevilor rromi.

Acțiunea s-a derulat cu sprijinul și implicarea inspectorului școlar general Horea Abrudan, a inspectorului școlar general adjunct Nicolae Avram și a președintelui Asociației Partida Romilor „Pro-Europa” Bihor, Ioan Lakatos.
La eveniment au participat, prin videoconferință, o serie de oficialități rrome de la nivel central, care au transmis mesaje de încurajare și felicitare tinerilor rromi prezenți: Marian Daragiu – subsecretar de stat în Ministerul Educației, Iulian Paraschiv – secretar de stat, președintele Agenției Naționale pentru Romi și Marius Căldăraru – inspector general în cadrul Ministerul Educației.

FOTO:  facebook.com

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

01:01
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară