Stanga
Dreapta

Un nor de praf saharian va cuprinde România

Gabriela M Bogdan, 27 martie 2024, Ora 10:30

  • print
  • |
un-nor-de-praf-saharian-va-cuprinde-romania-52133-1.jpg

Vine praful saharian peste România! Se anunță 'ploi murdare' şi descărcări electrice

Un nor de praf saharian va cuprinde România în zilele următoare. O depresiune atmosferică aflată în vestul Europei va determina un transport intens de praf saharian, dar și câteva ploi și averse în mai multe regiuni ale țării.

Valul de praf de origine sahariană va cuprinde România, iar în nordul, vestul, centrul și sud-vestul țării sunt așteptate ploi „murdare”, cu o concentrație ridicată de suspensii solide.

Și asta din cauza faptului că vânturile puternice au ridicat cantități mari de praf saharian deasupra Africii de Nord. Micile particule de praf mineral se deplasează acum spre România, antrenate de o zonă de joasă presiune centrată deasupra părții de vest a Europei.

Un front atmosferic asociat acestei zone depresionare va traversa țara noastră pe parcursul zilei de joi, aducând ploi și averse, la început în jumătatea vestică a țării, apoi în nord și centru, iar după-amiaza și în nord-est. Pe alocuri, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice.

 

Furtuni puternice de praf

Picăturile de apă vor antrena o parte din praful aflat în suspensie în atmosferă, ducând la depunerea acestora pe diverse obiecte.

În zonele unde nu va ploua, pasajul frontal va fi marcat de o îmbunătățire evidentă a vizibilității, odată ce aerul cu o concentrație ridicată de praf va fi împins spre est.

În unele zone, norul de praf saharian și-a făcut simțită prezența într-un mod mult mai agresiv. De exemplu, în Algeria, o furtună puternică de praf a fost filmată ieri.

FOTO:  ebihoreanul.ro

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

12:04
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară