Stanga
Dreapta

Vânt puternic în aproape toată țara

Gabriela M Bogdan, 5 februarie 2024, Ora 10:42

  • print
  • |
vant-puternic-in-aproape-toata-tara-52082-1.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben și cod portocaliu valabile în aproape toată țara. Specialiștii anunță că vântul va avea intensificări și că la munte va ninge.

O avertizare cod galben va fi în vigoare timp de 24 de ore, începând de luni, la ora 10.00. Meteorologii anunță că vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării și precipitații moderate cantitativ la munte.

Pe parcursul zilei de luni, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 70...100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65...75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55...60 km/h.

În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15....20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea stratului de zăpadă, iar la peste 1.700 de metri va ninge viscolit.

O altă avertizare cod portocaliu este valabilă luni, în intervalul orar 10.00-22.00. Vor fi intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, avertizează ANM.

În zona înaltă (la altitudini de peste 1.700 de metri) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h. De asemenea, vor fi viscol și vizibilitate foarte redusă.

Un alt cod galben va intra în vigoare marți, la ora 10.00 și va fi valabil până miercuri, la ora 10.00. În intervalul menționat, în nordul Crișanei, în Maramureș și Dobrogea, în nord-estul și estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...60 km/h.

La munte, vântul va avea viteze de 70...80 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Orientali rafalele vor fi de 90…100 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze de 45...50 km/h, vor fi marți și în restul teritoriului, a precizat ANM.

Vreme de primăvară luni și marți în Capitală

Temperaturile maxime vor fi aproape de 20 de grade, luni și marți, în Capitală, potrivit prognozei transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Luni, vremea va fi vântoasă, dar deosebit de caldă pentru această dată în Capitală. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea intensificări, în general cu viteze de 50...55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 5...6 grade.

Marți, vremea va fi frumoasă în Capitală și se va menține deosebit de caldă pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 18...19 grade, iar cea minimă de 5...6 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 50 km/h.

FOTO:  mediafax.ro

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

18:50
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară