Stanga
Dreapta

BEC a stabilit ordinea candidaţilor pe buletinul de vot de la prezidențiale

Claudia Ioana, 11 octombrie 2024, Ora 11:32

  • print
  • |
bec-a-stabilit-ordinea-candidatilor-pe-buletinul-de-vot-de-la-prezidentiale-52235-1.jpg

 

Biroul Electoral Central a luat ieri o decizie privind stabilirii ordinii candidaţilor pe buletinul de vot de la alegerile prezidențiale.

Definitiv și irevocabil, românii care vor merge la urne pentru a vota la primul tur al alegerilor prezidențiale au de ales între 14 candidați – 4 independenți și 10 din partea unor fomațiuni politice, mai mult sau mai puțin cunoscute.

Iar ieri, numele acestora au fost introduse „în urnă”, prin tragere la sorți stabilindu-se ordinea în care vor apărea pe buletinul de vot. Potrivit BEC, „tragerea la sorți a fost efectuată (…) în prezența membrilor, a reprezentanților formațiunilor politice care nu sunt reprezentate în BEC, dar care au propus câte un candidat, precum și a reprezentanților candidaților independenți”.

Acestea fiind explicate, la poziţia nr. 1, pe buletinul de vot se va afla Elena-Valerica Lasconi – Uniunea Salvaţi România, la poziţia nr. 2 – George-Nicolae Simion – Alianţa pentru Unirea Românilor, iar la poziţia nr. 3 – Ion-Marcel Ciolacu – Partidul Social Democrat.

Aceștia sunt urmați, de Nicolae-Ionel Ciucă – Partidul Naţional Liberal; Hunor Kelemen – Uniunea Democrată Maghiară din România; Mircea-Dan Geoană – candidat independent; Ana Birchall – candidat independent; Alexandra-Beatrice Bertalan-Păcuraru – Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională; Sebastian-Constantin Popescu – Partidul Noua Românie; Ludovic Orban – Forţa Dreptei; Călin Georgescu – candidat independent; Cristian Diaconescu – candidat independent; Cristian-Vasile Terheş – Partidul Naţional Conservator Român și Silviu Predoiu – Partidul Liga Acţiunii Naţionale.

Alegerile prezidenţiale se vor desfăşura la data de 24 noiembrie, primul tur, respectiv 8 decembrie – al doilea tur de scrutin.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:34
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară