Stanga
Dreapta

Exclusiv: În atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate şi a procurorilor DNA! Afaceri cu iz penal în comuna Baloteşti! Consilierul personal al primarului, Scarlat Sorin Florin şi fratele acestuia Scarlat Ionuţ Cristian, tun de 100.000 de euro din bani publici.

Marian Vasile, 12 iulie 2022, Ora 09:15

  • print
  • |
in-atentia-agentiei-nationale-de-integritate-si-a-procurorilor-dna-afaceri-cu-iz-penal-in-comuna-balotesti-consilierul-personal-al-primarului-scarlat-sorin-florin-si-fratele-acestuia-scarlat-ionut-cristian-tun-de-100-000-de-euro-din-bani-publici-1.png Exclusiv

Spaima de procurorii DNA, de condamnări şi puşcărie nu pare a fi suficientă pentru a potoli apetitul pentru îmbogăţirea necinstită. Cu tot riscul, unii primari şi consilieri continuăă să fraudeze banul public.

          Afaceri cu iz penal în comuna Baloteşti

Comuna Baloteşti din judeţul Ilfov are puţin peste 6700 de locuitori iar bugetul pe anul 2022 este în valoare de 56 milioane de lei, aproximativ 11 milioane de euro. Ca să nu  lungim prea mult prezentarea, ne vom duce cu analiza direct către locurile unde apar semnele de întrebare. Mai precis, fiecare buget are prevăzute sume pentru achiziţii publice. La Baloteşti aceste contracte sunt împărţite, se pare, de primarul Cristian Ştefan Pretorian, la angajaţi şi parteneri de încredere care ştiu să fie recunoscători.

Firma SC SSI Vialis Grup SRL, deţinută de Scarlat Sorin Florin, consilierul personal al primarului, a primit în perioada 2021-2022 contracte de peste 100.000 de euro pentru aşa zise lucrări de îmbrăcare a trotuarelor şi lucrări pentru conducte de alimentare cu apă.

Firma SC SSI Vialis Grup SRL este deţinută de Scarlat Florin Ionuţ şi fratele acestuia Scarlat Ionuţ Cristian, fiecare cu un procent de 50%, având doar trei angajaţi, conform siteului listafirme.ro.

Scarlat Florin Sorin este consilierul personal al primarului comunei Baloteşti, Pretorian Cristian Ştefan, fiind angajat de acesta din anul 2021.

În data de 2 septembrie 2021, firma fraţilor Scarlat câştigă o licitaţie în valoare de 121.550 ron (25.062 euro), pentru extindere reţea alimentare cu apă pentru strada Poiana Soarelui şi str. Iasomiei, comuna Baloteşti.

În data de 1 aprilie 2022, edilul comunei Baloteşti le mai oferă un contract fraţilor Scarlat, în valoare de 414.678 (85.000 euro) pentru lucrări de reparaţii trotuare şi accese proprietăţi şos. Unirii, comuna Baloteşti. Felul în care au lucrat cei trei angajaţi ai firmei SC SSI Vialis Grup SRL, deţinută de consilierul personal al primarului Scarlat Florin Sorin şi fratele acestuia Scarlat Ionuţ Cristian a generat indignarea cetăţenilor din comuna Baloteşti.

Asfaltul turnat peste trotuare este neuniform, sub limita trotuarelor şi nu este pe toate suprafaţa, fiind turnat pe diverse fâşii, pentru a nu se consuma prea mult material, care, normal costă.

Viceprimarul comunei Baloteşti, Ţigănuş Ionuţ:

“Consilierul personal al primarului, Scarlat Sorin Florin este un dobitoc. Cât de prost să fi să-ţi bagi firma în care este acţionar şi fratele în achiziţiile publice ale primăriei în care lucrezi?”

Ajunşi la faţa locului, am vrut să luăm un punct de vedere primarului comunei Baloteşti, Pretorian Cristian Ştefan. Şi cum acesta era în concediu de odihnă am fost întâmpinaţi doar de angajaţii primăriei şi viceprimar.

Rep. Bună ziua. Putem să vorbim şi cu domnul primar?

Angajat: Domnul primar este în concediu.

Rep: Dar cu domnul consilier personal Scarlat Sorin Florin?

Angajat: Cu cine?

Rep: Cu consilierul primarului, domnul Scarlat.

Angajat: Păi cine îl vede pe acesta, mai des trece fratele lui, Scarlat Ionuţ Sorin.

Rep: Păi este normal, acesta vine să aducă facturile pentru plata lucrărilor pe care le-a efectuat în comună.

Angajat: Da, aşa este, domnul consilier nu a mai trecut pe aici de câteva luni.

Rep: Cu domnul viceprimar putem vorbi?

Angajat: Este într-o discuţie cu secretarul. Aşteptaţi?

Rep: Da.

 După circa jumătate de oră suntem primiţi în biroul viceprimarului care era în şedinţă cu domnul secretar şi o duduie cochetă.

Viceprimar: Cu ce vă putem ajuta?

Rep: Domnule viceprimar ce puteţi să ne spuneţi despre licitaţiile oferite firmei SC SSI Vialis Grup SRL, societate care aparţine consilierului personal al primarului, domnului Scarlat Sorin Florin şi fratelui acestuia Scarlat Ionuţ Cristian?

Viceprimar: Eu nu ştiu că firma SC SSI Vialis Grup SRL aparţine lui Scarlat Sorin Florin ci fratelui său Scarlat Ionuţ Cristian.

Rep: Domnule viceprimar, firma are doi administratori, fiecare cu câte un procent de 50%, Scarlat Sorin Florin şi Scarlat Ionuţ Cristian. Cum aţi putut da 100.000 de euro unui angajat al primăriei şi fratelui acestuia, nu este illegal?

Viceprimar: Nu am ştiut. Ştiam că firma este a fratelui acestuia şi colaborăm de mult timp. Sunt două persoane diferite?

Rep: Domnule viceprimar, sunt două persoane diferite. Scarlat Sorin Florin este angajat al primăriei şi acţionar al firmei SC SSI Vialis Grup SRL împreună cu fratele său. Nu este cumva conflict de interese?

Viceprimar: Domnule reporter, domnul Scarlat Sorin s-a autosuspendat când a avut loc licitaţia din data de 01.04.2022.

Rep: În ce dată s-a autosuspendat?

Viceprimar: În data de 25 martie 2022.

Rep: Deci, cu şase zile înainte să adjudece licitaţia de 85.000 de euro?

Viceprimar: Ştiu că s-a suspendat.

Rep: Păi şi la licitaţia din 2 septembrie 2021, era tot consilier personal?

Viceprimar: Da şi atunci s-a autosuspendat.

Rep: Să înţeleg că domnul consilier al primarului Sorin Scarlat vine la primărie, pregăteşte terenul pentru firma lor şi se autosuspendă, lăsându-l pe fratele său Scarlat Ionuţ Cristian să aducă facturile? Am înţeles de la angajaţii primăriei că fratele consilierului este omul de casă din primărie?

Viceprimar: Domnule reporter dacă aşa stau lucrurile înseamnă că Sorin Scarlat este un dobitoc. Dacă tot o făcea, putea să o facă cu firma unui prieten nu cu firma în care este acţionar cu fratele său.

Vom reveni în numele viitoare cu dezvăluiri despre afacerile din bani publici ai familiei Scarlat.

 

EDITORIAL

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) s-au deplasat în comuna Ciorăști, județul Vrancea, pentru a veni în ajutorul familiei Mocanu, ai cărei copii au fost luați în plasament de către autorități. Prim-vicepreședintele APRPE, Daniel Vasile, a preluat personal acest caz. “Este important să abord ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

17:05
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară