BREAKING NEWS: In atentia organelor competente BOMBĂ : documente ascunse care puteau preveni/clarifica incendiul de la COLECTIV. Accident sau premeditare?
ro.ro, 9 februarie 2021, Ora 08:19
- |
- Tweet
Au trecut 5 ani și 3 luni de la devastatorul incendiu din clubul Colectiv în care au murit 64 de copii și nimeni nu a aflat adevărul... Sau nu a dorit!
A fost un accident, ori o acțiune premeditată?
Eu am afirmat, încă din noaptea tragediei, după ce am văzut acolo, că incendiul nu a fost întâmplător.
Insă, după o "anchetă" de doi bani autoritățile nu au ținut cont de probe existente, ba le-au ascuns pe unele esențiale.
Așa se face că țapii ispășitori pentru tragedie a fost scos fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone și trei angajate amărâte din cadrul PS4 (Aurelia Iofciu – şef al Serviciului autorizări comerciale, Larisa Luminiţa Ganea – consilier superior, Ramona Sandra Moţoc – referent superior).
Pe baza rechizitoriului întocmit de "procurorii" DNA, Piedone a primit în prima instanță 8 ani și 6 luni de pușcărie, Aurelia Iofciu - 8 ani, Larisa Luminiţa Ganea - 7 ani, iar Ramona Sandra Moţoc - 3 ani.
Ani de pușcărie cu executare!
Pentru 4 oameni care nu au făcut decât să respecte legea! Dar asupra acestui amănunt voi reveni ...
Acum o lună am dat de un document bombă, care demonstrează că înainte cu circa 10 zile de producerea incendiului mistuitor din Colectiv, Secția 14 Poliție a fost sesizată în scris de un cetățean că un individ a amenințat că dă foc clădirii fabricii Pionierul în care se afla Colectiv.
Cel care depusese plângerea era chiar asociatul celui care amenința cu incendierea.
Nu am să dau (deocamdată!) numele celui care a făcut plângerea, nici pe cel al celui care amenința cu incendiul și nici al polițiștilor care nu au dat curs sesizării ce putea preveni o tragedie.
Cert este un lucru: la data de 20 octombrie 2015, Secția 14 Poliție a înregistrat o sesizare în care un cetățean care deținea un spațiu comercial subînchiriat în fosta fabrică Pionierul reclama că asociatul său l-a amenințat cu moartea și a afirmat că "va incendia clădirea, pe care o va părăsi doar atunci când unul dintre noi doi va muri".
La fel ca în cazul Perla, polițiștii Secției 14 au băgat plângerea la sertar și nu au mișcat un deget ... Totuși, pentru a se acoperi, l-au chemat la secție pe individul reclamat și i-au spus, prietenește, "să stea liniștit", "să se potolească".
11 zile mai târziu, clubul Colectiv era mistuit de flăcari și 64 de îngeri piereau nevinovați ...
Pe 5 noiembrie 2015, la 6 zile de la producerea infernului, omul care făcuse plângerea pe 20 octombrie 2015, a mers din nou la Secția 14 și a depus o nouă plângere în care solicita urgentarea cercetărilor.
Ba mai mult, acesta a arătat polițiștilor și probe (număr de telefon de la care ar fi fost contactat telefonic, ulterior tragediei de la Colectiv, de anumite persoane care i-ar fi spus : "Ai văzut că ți-am dat foc?").
Culmea, nici de acea dată polițiștii nu au întreprins cercetări amănunțite. L-au chemat din nou prietenește la Secția 14 pe cel vizat, l-au "interogat", dar nimic mai mult. Nu au mers pe pista verificării telefoanelor ...
Iar DNA s-a făcut că nu știe de plângerile omului și de indiciile oferite de acesta.
Ulterior, văzând indolența autorităților, cel care făcuse plângerile și-a văzut de viața lui și se pare că s-a împăcat cu cel pe care îl reclamase.
Voi reveni!
DREPTATE ȘI ADEVĂR PÂNĂ LA CAPĂT!
Zara Ovidiu