Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: În România tuturor posibilităţilor... După mascarada cu scumpirea carburantului,a ieşit uleiul la suprafaţă

Valentina Popescu, 21 martie 2022, Ora 10:32

  • print
  • |
in-romania-tuturor-posibilitatilor-dupa-mascarada-cu-scumpirea-carburantului-a-iesit-uleiul-la-suprafata-50378-1.jpg BREAKING NEWS

 

 

România trece dintr-o isterie într-alta! Nici nu au trecut prea bine ecourile celei în care conaționalii au luat cu asalt benzinăriile pe baza unui Fake news, cum că va crește prețul carburantului la peste 11 lei pe litru, că a apărut o alta la orizont.

Românii au luat cu asalt magazinele alimentare pentru a se aproviziona cu ulei de floarea-soarelui, de teamă că acest produs va dispărea de pe rafturi!

 

Aceasta după ce, tot în mediul online, s-a propagat în ultimele zile informații false că nu se va mai găsi sau că prețul va crește foarte mult pe seama războiului din Ucraina, mare producătoare în acest domeniu, și a faptul că în Occident ar fi crescut deja prețul!

Autoritățile fac apel la calm, anunțând că România deține stocuri suficiente de ulei.

Totuși, magazinele din toată țara au fost luate cu asalt, în acest  de oameni care s-au aprovizionat cu ulei.

Imagini cu persoane care cărau și câte două cărucioare pline cu baxuri de ulei au apărut pe rețelele de socializare din mai multe localități ale țării.

”Am văzut că s-a iscat iar o mare isterie legată de faptul că România nu ar avea stocuri de ulei şi toată lumea a dat buluc în magazine să cumpere ulei.

Profit de această ocazie să le spun tuturor românilor că avem stocuri de ulei până la noua recoltă – nici măcar nu a fost însămânţată floarea-soarelui – dar avem stocuri de ulei, astfel încât să nu apară niciun fel de dezechilibru”, a anunţat, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Adrian Chesnoiu.

”Pe lângă faptul că se află în depozite suficiente cantităţi de ulei pentru a nu crea dezechilibre, avem şi stocuri de floarea-soarelui la fabricile producătoare de ulei din ţara noastră şi, slavă Domnului, avem fabrici producătoare de ulei, nu depindem de importuri majore în această privinţă”, a mai spus oficialul Executivului.

”Fiți responsabili”

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a făcut un apel către cetăţeni, îndemnându-i la responsabilitate şi să-şi gestioneze coşul zilnic ”cu cumpătare”, subliniind că, în acest moment, nu există nicio problemă de aprovizionare.

”Fac un apel către cetăţeni să aibă o atitudine responsabilă şi să îşi gestioneze cu cumpătare consumul zilnic. Nu este nicio problemă de aprovizionare la acest moment în funcţionarea reţelelor de comercializare a unor astfel de produse”, a declarat Dan Cărbunaru.

La rândul său, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, recomandă consumatorilor să limiteze achiziţia de ulei doar la strictul necesar, fără să golească rafturile magazinelor.

”Asistăm în aceste zile la acţiuni sau atitudini menite să iasă din sfera umanului şi aici mă refer la umplerea cărucioarelor cu ulei sau alt produs sau la comenzi fie şi online de 1.000 de litri, făcând astfel imposibilă achiziţionarea unei unităţi de către omul de lângă noi.

Limitaţi achiziţia doar la strictul necesar

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

15:27
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară