Stanga
Dreapta

Nicușor Dan pierde Primăria Capitalei. Gabriela Firea, favorită să revină la conducerea Bucureștiului

Claudiu Constantin, 8 mai 2023, Ora 15:31

  • print
  • |
nicu-or-dan-pierde-primaria-capitalei-gabriela-firea-favorita-sa-revina-la-conducerea-bucure-tiului-51664-1.jpg

 

Nicușor Dan, actualul edil al Capitalei, nu mai câștigă un mandat la Primăria Capitalei, potrivit unui sondaj comandat de PNL și obținut de Digi 24. 60% dintre bucureșteni sunt mai degrabă nemulțumiți de cum arată Capitala și își doresc o schimbare, iar datele arată că ministrul PSD, Gabriela Firea, e favorită să preia conducerea primăriei.

Conform datelor, 60% dintre cetățeni sunt mai degrabă nemulțumiți de cum arată Bucureștiul, în timp ce doar 29% se declară fericiți cu imaginea Capitalei, sub Nicușor Dan.

Dacă mâine ar fi alegeri, PSD ar avea 26% șanse de câștig, cu 6 procente mai puțin liberalii, USR 11%, cu doar 1% mai mult decât AUR, în timp ce partide precum PMP, SOS al Dianei Șoșoacă, REPER al lui Dacian Cioloș, fiecare ar ieși cu 1%. De asemenea, 19% din cei întrebați au răspuns că nu ar vota.

PSD-26%

PNL-20%

USR-11%

AUR-10%

Cât despre nume, Gabriela Firea este în preferințele a 36% dintre cetățeni, în timp ce în cazul liberalilor, Rareș Bogdan este primul, cu 18%. George Simion ar lua 11 procente, urmat de Vlad Voiculescu, 10%. Actualul primar al Capitalei ar primi doar 8% din voturi. Și tot 8% din cei întrebați au răspuns că nu ar vota.

Gabriela Firea-36%

Rareș Bogdan-18%

George Simion-11%

Dan Voiculescu-10%

Nicușor Dan (independent)-8%

Analiza pe candidații fiecărui partid arată că Rareș Bogdan e cel mai dorit din PNL, cu 29% din voturi, urmat de alt prim-viepreședinte, Dan Motreanu, cu 15%, iar ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, 13%.

Între electoratul PSD, Firea este preferată, cu 70%, șeful PSD, Marcel Cioolacu, ar lua 15%, iar primarul Sect 4, Daniel Băluță, 5 procente.

Sondajul prezentat este unul de uz intern, la comanda PNL, realizat de The Center, raspunzand 3000 de subiecti, cu o marjă de eroare de 2%.

Nicuşor Dan mai vrea un mandat la Primăria București

Primarul Nicuşor Dan a declarat, că este interesat să candideze pentru un nou mandat la conducerea Primăriei Capitalei, afirmând că nu vede o altă persoană „care să reuşească să se opună mafiei imobiliare”.

„Alegerile vor fi peste mai mult de un an şi jumătate, undeva în septembrie, octombrie, poate şi mai târziu. În momentul de faţă, există o coaliţie cu PNL, USR, PMP care funcţionează, cu scârţâielile inerente oricărei coaliţii şi pe care nu mă străduiesc să le amplific, dimpotrivă, încerc să le mediez.

Mă interesează să candidez din nou, pentru că în administraţie lucrurile durează uneori şi patru, cinci ani şi abia mai târziu vezi rezultatul la ceea ce ai început. Mă interesează şi pentru că nu văd o altă persoană care să reuşească să se opună mafiei imobiliare, ca să o spun foarte deschis. Susţinerea o să o vedem în momentul acela. Până atunci eu sunt bucuros că mulţi oameni au înţeles că Bucureştiul are nevoie de o direcţie şi are nevoie de a aşeza lucrurile înainte. Să pui pomişori şi semafoare fără nicio direcţie e uşor, dar să dai o direcţie unui oraş care nu a avut asta e mai greu”, a declarat Nicuşor Dan la Euronews România.

Europarlamentarul Cristian Bușoi, vicepreședinte PNL, a declarat pentru PS News că sunt șanse „extrem de mici” ca Nicușor Dan să mai fie susținut de PNL: „Nu putem să continuăm așa, mai ales cu un om care ignoră sfaturile și propunerile venite din partea PNL.  La acest moment, cred că șansele ca Nicușor Dan să mai fie susținut de PNL sunt extrem de mici”.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

12:19
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară