Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: PNL nu mai tolerează nesimțirea lui Șoșoacă

Valentina Popescu, 6 aprilie 2021, Ora 18:53

  • print
  • |
pnl-nu-mai-tolereaza-nesimtirea-lui-o-oaca-48526-1.png BREAKING NEWS

Senatorii liberali, la propunerea Alinei Gorghiu, solicită celorlalte partide parlamentare, să o sancționeze pe senatoarea Diana Șoșoacă, pe care o acuză de sfidarea normelor legale și a regulilor bunului-simț, potrivit unui document prezentat în Biroul Executiv (BEX) al PNL .

Încalcă măsurile sanitare, nu poartă mască de protecție în sala de plen a Senatului, dând în permanență dovadă de iresponsabilitate. Instigă la ură și haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jignește, aduce ofense și grave acuzații neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob, extremist. În loc să își respecte statutul de parlamentar și să facă legi în interesul românilor și pentru electoratul care a trimis-o în Parlament”, se precizează în documentul prezentat de Alina Gorghiu în cadrul BEX.

Propunerea de sancționare a senatoarei Șoșoacă a fost validată de BEX și urmează să fie prezentată în Biroul Permanent al Senatului.

Este inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici-Șoșoacă să sfideze orice normă legală și orice regulă a bunului-simț în cea mai prestigioasă instituție a țării, în care fiecare dintre noi, la fel ca și domnia sa, este legitimat prin votul electoratului. O asemenea atitudine resprezintă o gravă ofensă adusă atât Parlamentului, cât și românilor”, se mai arată în solicitarea PNL, adresată USR PLUS, UDMR și PSD.

Potrivit documentului, sunt prea multe derapaje care pun în pericol buna funcționare a Legislativului, dar și aplicarea și respectarea măsurilor de protecție.

”Este grav să tolerăm asemenea conduită, mai ales că există sancțiuni disciplinare, statuate clar în cuprinsul art. 207 din Regulamentul Senatului, republicat:

§  Abaterile de la deontologia parlamentară se sancţionează cu:

1.      a) atenţionare;

2.      b) chemarea la ordine;

3.      c) retragerea cuvântului;

4.      d) îndepărtarea din sală pe durata şedinţei;

5.      e) avertisment public-scris”, se subliniază în document.

”Stimați colegi, acesta este un apel la dumneavoastră: să lăsăm orgoliile politice și să dăm dovadă de responsabilitate, corectitudine și respect. Dacă vrem să creștem încrederea în Senat, dacă ne dorim un mediu de lucru civilizat, trebuie să soluționăm urgent problema. Vă amintesc că există și o reacție recentă din partea societății civile, adresată clasei politice, de a se delimita de la astfel de derapaje de la democrație din partea unui ales al electoratului. Parlamentul a tergiversat nepermis sancționarea unor persoane care promovează discursuri populiste, extremiste, xenofobe și care incită la ură. Este nevoie de asumare fermă din partea Senatului!”, se mai precizează în solicitarea liberalilor.

 

EDITORIAL

Ce fel de lume vine peste noi?

Ce fel de lume vine peste noi?

Cînd am citit povestea lui Dacian Cioloș, copil de milițian și nepot de general, ajuns să păzească acasă la Doina Cornea, am zis că necoptul soldat a avut ghinion și nu știa ce face și în ce a fost băgat. La 20 de ani, era mic și prost. Un fel de Emil Boc din satul vecin! Cînd am citit despre legăturile cu MISA, am ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

01:14
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă