Stanga
Dreapta

Primarul Sectorului 6 acuză Guvernul Cîțu că i-a alocat un buget mult mai mic

Claudiu Constantin, 6 martie 2021, Ora 16:33

  • print
  • |
primarul-sectorului-6-acuza-guvernul-citu-ca-i-a-alocat-un-buget-mult-mai-mic-48487-1.jpg

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, s-a declarat extrem de nemulțumit de bugetul alocat de Guvernul Cîțu pentru sectoarele din Capitală. Ciucu spune că bugetul pentru Sectorul 6 este insuficient și că deja există o gaură de sute de milioane pentru că s-au primit doar 14 milioane în lunile ianuarie, februarie și martie, și nu 50 de milioane cât ar fi trebuit să primească.

„Trebuia în ianuarie să primim 50 de milioane și am primit 14. În februarie și martie la fel. Am deja o gaură de sute de milioane. Noi efectiv o să rămânem cu această gaură în buget”, spune Ciucu.

Edilul se declară dezamăgit de situația în care este pusă Capitala (n.r – buget mult mai mic decât era normal), mai ales în condițiile în care purtase înainte o discuție pe această temă cu Guvernul Cîțu. „Bucureștiul a primit acum mai puțin cu 500 de milioane de lei. E ciudat că sunt doar eu cel care vine și spune chestiunea aceasta și sunt și din PNL, dar sper din suflet ca lucrurile să se corecteze pe parcursul anului. Nu este ok ce s-a întâmplat”, a adăugat Ciucu.

Nu îmi ajunge bugetul acordat Sectorului 6. Nu sunt mulțumit de cum a lucrat Guvernul acum și de bugetul pe care mi l-a dat, să fie foarte clar. Nici nu m-am așteptat să nu ne putem recupera banii pe care noi nu i-am primit, fiind niște victime ale unor negocieri politice dintre forțele politice din Parlamentul trecut. Bucureștiul nu a fost pus în Legea Finanțelor Publice și noi nefiind incluși aici facem obiectul unei legi a finanțelor publice de prin 2003 sau 2006. Acolo nouă ne revenea o cotă foarte mică din venit.

Să vorbim clar: trebuia în ianuarie să primim 50 de milioane și am primit 14. În februarie și martie la fel. Am deja o gaură de sute de milioane. Mă așteptam ca Bucureștiul, conform discuțiilor pe care le-am avut cu Guvernul, să recupereze din urmă plățile. Noi efectiv o să rămânem cu această gaură în buget. Sper să vină bani din fonduri europene, o să mai tai din anumite cheltuieli, o să demufez și am demufat foarte multe contracte inutile ale Primăriei Sectorului 6. Vorbim despre contracte care au ținut de pază, IT, produse de curățenie. Am făcut niște economii, dar nu știu cum o să reușim să trecem anul pentru că nu m-am așteptat la această mișcare din partea Guvernului, să fiu sincer, mai ales că am avut discuții.

Eu am fost dezamăgit de ceea ce i s-a întâmplat Bucureștiului. Vorbim nu doar de ce mi s-a întâmplat mie la Sectorul 6, ci de ceea ce i s-a întâmplat întregului București, inclusiv Primăriei Capitalei. Bucureștiul a primit acum mai puțin cu 500 de milioane de lei. E ciudat că sunt doar eu cel care vine și spune chestiunea aceasta și sunt și din PNL, dar sper din suflet ca lucrurile să se corecteze pe parcursul anului. Nu este ok ce s-a întâmplat. Puteau să ne prindă și pe noi în Legea Finanțelor Publice, în decembrie, odată cu celelalte municipii din țară, însă nu ne-au prins. Ce vină are Nicușor Dan, Ciprian Ciucu sau Daniel Băluță că noi n-am fost prinși în lege în decembrie anul trecut și nu s-au livrat banii la cotele normale? Am avut discuții cu Guvernul și mi-a zis că o să se rezolve, dar nu s-a rezolvat”, a declarat Ciprian Ciucu, la Puterea Știrilor.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

02:16
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară