Stanga
Dreapta

Exclusiv: Prosteala încă mai ţine în Românica! DNA a clasat dosarul studiilor lui Vlad Voiculescu: Fapta nu există

Marian Vasile, 10 mai 2021, Ora 13:47

  • print
  • |
prosteala-inca-mai-tine-in-romanica-dna-a-clasat-dosarul-studiilor-lui-vlad-voiculescu-fapta-nu-exista-48553-1.jpg Exclusiv

 

DNA a clasat dosarul deschis pe numele fostului ministru al Sănătății Vlad Voiculescu. Ancheta a vizat procedura de echivalare a studiilor pe care le-a urmat în Austria.

Dosarul penal a fost clasat de procurorul DNA Andreea Oana Nica care a decis că „fapta nu există”.

Împotriva lui Vlad Voiculescu a fost formulată o plângere penală de către Coaliția pentru Națiune (cunoscută anterior drept Partidul Alianța Națională), după cum relatează luju.ro. Aceasta este un partid politic condus de avocatul Dan Chitic. Organizația l-a acuzat pe fostul ministru de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la fals intelectual, precum și uz de fals și fals în declarații.

De asemenea, Coaliția pentru Națiune a formulat plângere împotriva Marilenei Letcai, directoarea Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED), pe motiv că ar fi emis ilegal atestatul prin care i-a recunoscut lui Vlad Voiculescu studiile din Austria.

Coaliția pentru Națiune a reclamat faptul că fostul ministru ar fi prezentat un document emis de Universitatea din Viena, care atesta absolvirea unor cursuri dedicate studenților din Europa de Est drept diplomă de master. El a acuzat că, folosindu-se de acest document, Voiculescu ar fi ajuns ministru al Sănătății, în 2016 – în guvernul Cioloș – și în 2020.

Procurorul DNA Andreea Oana Nica a clasat plângerea formulate de partidul avocatului Chitic. La 19 aprilie 2021, procuroarea Nica a închis dosarul în baza art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penală: „fapta nu există”.

Procurorul a relatat în ordonanța de clasare că a primit mai multe documente relevante de la Ministerul Educației, cât și de la Centrul de Echivalare a Diplomelor.

 

EDITORIAL

Mucușor Dan pe capul bucureștenilor

Mucușor Dan pe capul bucureștenilor

Mare blestem pe Capitala României! Și-l trage din istorie și de la toți nenorociții de care s-a lăsat încălecată. Să nu uităm că în vreme ce alte orașe înfloreau puteri, arte și civilizații, aici un vodă nebun se distra în sania trasă de reni, iar ceilalți se pregăteau să-i toarne și să-i decapiteze pe r ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

15:13
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă