Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră: 'Examenele naționale, la datele stabilite

Marian Vasile, 25 martie 2021, Ora 12:50

  • print
  • |
sorin-cimpeanu-anunt-de-ultima-ora-examenele-nationale-la-datele-stabilite-48516-1.jpg BREAKING NEWS

Mnistrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat joi că examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite și că anul școlar nu mai suferă modificări pentru clasele terminale.

„Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv 22-25 iulie pentru probele scrise la evaluarea națională și 28 iunie – 1 iulie pentru probleme scrise de la examenul de bacalaureat.”, a spus ministrul Educației.

Ministrul Educației a mai spus că la Bacalaureat probele de competențe vor fi echivalate.

Clasele terminale rămân pe programul stabilit, a anunțat ministrul

„Adică vacanță pentru sărbătorile pascale Catolice între data de 2 aprilie și 11 aprilie, vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai. Clasele terminale termină vacanța pe 9 mai spre deosebire de toate celelalte clase care vor terminat vacanța pe 4 mai. Se va face practic o punte între finalul vacanței pentru sărbătorile pascale ortodoxe și catolice și începutul vacanței pentru sărbătorile pascale ortodoxe. Pentru clasele terminale vacanțele nu vor suferi niciun fel de modificare”, a explicat Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai anunțat că semestrul al II-lea va fi redus cu o săptămână, toate clasele în afară de cele terminale urmând a finaliza anul școlar pe data de 25 iunie.

Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și prestările PISA, rămân în continuare programate cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate. Evaluare Națională de clasa a II-a se programează pentru perioada 25-28 mai, a anunțat ministrul.

 

EDITORIAL

Ce fel de lume vine peste noi?

Ce fel de lume vine peste noi?

Cînd am citit povestea lui Dacian Cioloș, copil de milițian și nepot de general, ajuns să păzească acasă la Doina Cornea, am zis că necoptul soldat a avut ghinion și nu știa ce face și în ce a fost băgat. La 20 de ani, era mic și prost. Un fel de Emil Boc din satul vecin! Cînd am citit despre legăturile cu MISA, am ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

01:56
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă