Stanga
Dreapta

„Cu măştile pe faţă şi capu-n telefon”

ro.ro, 18 februarie 2021, Ora 17:00

  • print
  • |
cu-mastile-pe-fata-si-capu-n-telefon-48453-1.jpg

 

„Cu măştile pe faţă şi capu-n telefon”,  ne deplasăm zilnic între casă şi serviciu, muncim de cele mai multe ori fără nicio tragere de inimă, îngropându-ne pasiunile sau adevăratele talente, în spatele unor joburi anoste, de la care nu aşteptăm nimic decât salariul modic dar sigur, pe care îl dăm mai departe fără să clipim, întru acoperirea cheltuielilor primare, mereu mai multe, mereu mai împovărătoare. Şi, pentru un pic de putere sau compătimire iluzorie, ne plângem, victimizăm, judecăm, incriminăm, fără a încerca să schimbăm nimic însă.
 
Căci am fost dresaţi să credem că asta se numeşte viaţă. Cel mai trist e că pasăm mai departe modelul copiilor noştri, care, imediat ce intră în sistem, îşi pierd candoarea şi directeţea, încep şi ei să-şi pună măşti, pentru a fi acceptaţi şi a face pe placul societăţii, al familiei, al prietenilor. N-au curajul să mai fie ei înşişi, să aibă acces la propriile vise, să-şi folosească propriile minţi, pentru că mult prea mari sunt presiunile celor din jur de a se alinia rigorilor de tot felul, de a intra în rând, de a nu ieşi cu nimic în evidenţă, de a nu deveni în vreun fel incomozi.
 
N-ar fi rău să facem totuşi ceva, înainte de a fi prea târziu, pentru a ieşi de pe pilotul automat, a ne scutura de tot maldărul de gunoaie care ni s-a pus pe minte şi pe suflet şi a avea acces la esenţa noastră miraculoasă, la acea flacără din interior pe care am lăsat-o să ardă tot mai stins, uitând să-i dăm energie şi lumină.

 

EDITORIAL

Mucușor Dan pe capul bucureștenilor

Mucușor Dan pe capul bucureștenilor

Mare blestem pe Capitala României! Și-l trage din istorie și de la toți nenorociții de care s-a lăsat încălecată. Să nu uităm că în vreme ce alte orașe înfloreau puteri, arte și civilizații, aici un vodă nebun se distra în sania trasă de reni, iar ceilalți se pregăteau să-i toarne și să-i decapiteze pe r ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

16:05
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă