Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Fostul șef al CN Aeroporturi București, reținut de DNA pentru fapte de corupție

Gabriela M Bogdan, 29 martie 2023, Ora 11:10

  • print
  • |
fostul-ef-al-cn-aeroporturi-bucure-ti-retinut-de-dna-pentru-fapte-de-coruptie-51577-1.jpg BREAKING NEWS

Procurorii DNA au reținut mai multe persoane, marți seara, în urma perchezițiilor efectuate la Aeroportul Otopeni.

Patru rețineri au fost dispuse în urma perchezițiilor, iar o altă persoană a fost plasată sub control judiciar. Potrivit surselor judiciare, a fost reținut fostul director al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), Alexandru Ivan. Alături de acesta au fost reținuți Radu Laurențiu Tănăsescu, director SC Millenium Pro Design, Cătălin Lăscuț, acționar majoritar la SC Millenium, așa-zisul „rege” al Duty Free-urilor.

Aceștia sunt acuzați de trafic de influență, luare și dare de mită. În dosar procurorii ar fi dispus și punerea sub control judiciar a unui funcționar public.

Percheziții la Aeroportul Otopeni

Procurorii DNA au făcut, marți, percheziții la Aeroportul Henri Coandă, la firmele care administrează magazinele duty free și pe cele care comercializează mâncare, fiind vizată modalitatea de încheiere a contractelor de închiriere și prelungirea lor.

Surse judiciare au declaratcă se investighează posibile fapte de trafic de influență în legătură cu obținerea contractelor de închiriere pentru spațiile respective și cu prelungirea acestora. Este vorba despre zona magazinelor duty free și despre cea în care se comercializează mâncare.

Reacția CN Aeroporturi București

„Compania Națională Aeroporturi București a luat act din informațiile prezentate public despre desfășurarea unei anchete a Direcției Naționale Anticorupție în legătură cu activitatea unor operatori privați care își desfășoară activitatea comercială pe Aeroportului Internațional Henri Coandă.

Până în prezent, procurorii DNA nu au notificat conducerea Aeroportului și nu au solicitat date sau documente de la nivelul Companiei.

Reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București vor acorda autorităților judiciare tot sprijinul necesar, în baza eventualelor solicitări primite”, a transmis Serviciul Comunicare CNAB.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

18:26
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară