Stanga
Dreapta

Romică Țociu vindea gogoși pe litoral

Claudia Ioana, 22 septembrie 2022, Ora 19:43

  • print
  • |
romica-ociu-vindea-gogo-i-pe-litoral-51088-1.jpg

Pe Romică Țociu îl cunoaștem cu toții de pe marile scene ale teatrelor, de pe micile ecrane, acolo unde a făcut, pentru o lungă perioadă de timp, o echipă de excepție cu Cornel Palade. A devenit dintre cei mai apreciați umoriști din România dar nu mulți știu că el are altă meserie la bază, de fapt.

Ce meserie are  Romică Țociu

Unul dintre cei mai mari actori ai României, Romică Țociu a descoperit dragostea pentru scenă timpuriu, iar faptul că a avut ocazia să practice această meserie și să fie pe scenă alături de multe mari ale industriei a însemnat pentru el că „l-a iubit Dumnezeu”.

Actorul s-a născut în anul 1962, la Craiova. Nu se cunosc foarte multe detalii despre studiile sale, dar se spune că acesta ar fi lucrat ca sculer-matrițer, înainte de căderea comunismului. Cunoscut acum de o țară întreagă, puțini știu însă din ce și-a câștigat primii bani Romică Țociu.

Într-un interviu acordat pentru Revista Viva, acesta a dezvăluit că a încercat mai multe activități până să ajungă să facă o carieră în actorie. A vândut chiar și sucuri și gogoși pe malul mării.

„Primii bani i-am câștigat lucrând la mare. Vara plecam pe litoral şi vindeam gogoși sau sucuri pe plajă. Am făcut parte şi din brigăzile artistice ale momentului. În clasa a 12-a, la proiectul de final, pe care trebuia să îl scrii tehnic, eu am reuşit să îl scriu cu mâna liberă. Le scriam colegilor din armată felicitări şi tot felul de texte… Am făcut de toate, crede-mă!”, a povestit acesta.

Cum a ajuns să fie actor

Romică Țociu a spus că i-a plăcut dintotdeauna să joace pe scenă. Își dorea de mic copil să devină actor, dar primul rol într-o piesă de teatru l-a avut abia în clasa a 12-a.

„Dintotdeauna mi-am dorit actorie. Am început la 5 ani, când am furat cutia sertarului noptierei bunicii mele și am ieșit în fața porții cu o cutie și un acordeon și am început să cânt. După asta, am urcat pe scenă la un cinematograf de vară, am spus o poezie și am primit aplauze.

În clasa a 12-a am primit rolul bufonului în „A douăsprezecea noapte”, după care am început să joc alături de amatori. Am făcut asta timp de 10 ani, am fost la toate marile festivaluri de umor din țară și am câștigat toate premiile. Am știut dintotdeauna că asta este meseria mea”, a mai dezvăluit Romică Țociu.

Alături de partenerul său de scenă și bunul său prieten, Cornel Palade, Romică Țociu are la activ mii de spectacole de divertisment la teatru, la TV, în aer liber, în cluburi, la petreceri private, nunți sau în producții românești.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:56
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară