Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Adrian Câciu anunță succesul în doar câteva luni de mandat la Finanțe: „Deficit mai mic, veniturile din decembrie sunt mai mari, între 5 şi 7 miliarde!”

Gabriela Mihai, 14 ianuarie 2022, Ora 11:06

  • print
  • |
adrian-caciu-anunta-succesul-in-doar-cateva-luni-de-mandat-la-finante-deficit-mai-mic-veniturile-din-decembrie-sunt-mai-mari-intre-5-si-7-miliarde-49986-1.jpg BREAKING NEWS

 

Ministurl Finanţelor Publice, Adrian Câciu a anunţat că încheierea financiară a anului 2021 arată că deficitul este mai mic decât cel prognozat şi a crescut colectarea la buget, veniturile din decembrie fiind mai mari între 5 şi 7 miliarde faţă de media dinainte.

 

”Pot să vă spun că suntem într-o zonă foarte bună din perspectiva deficitului bugetar, în sensul că am încheiat cu un deficit mai mic decât cel estimat, ceea ce până la urmă nu înseamnă altceva decât validarea modului în care noi am văzut guvernarea”, a spus ministrul.

 

Adrian Câciu a mai arătat că închiderea anului, care se va face oficial pe 15 ianuarie, arată că ”am făcut bine ce am făcut, în semnul că am crescut colectarea, iar veniturile din decembrie sunt mai mari între 5 şi 7 miliarde faţă de media dinainte.

Ministrul Finanţelor s-a referit şi la facilităţile acordate în prezent de stat pentru două domenii, construcţii şi IT.

”Nu considerăm că facilităţile din din construcţii şi IT trebuie să fie eliminate. Ţinând cont că avem 110 miliarde de euro de cheltuit în următorii 10 ani din fonduri europene şi peste 200 de miliarde de euro din bugetul de stat, cu cine facem construcţie în ţara asta?”, a spus ministrul, el adăugând că sunt facilităţi care vor fi adaptate şi ajustate, unde este o problemă.

Câciu a explicat că, în IT, ar trebui ca valoarea adăugată rezultată, produsele trebuie să fie valorificate din România spre străinătate şi să nu fim doar forţă de muncă. ”E vorba de o ajustare, nu de eliminarea facilităţilor”, a explicat el.

 

 

EDITORIAL

Prostu' clasei s-a ajuns medic pe Facebook

Prostu' clasei s-a ajuns medic pe Facebook

  Nu e dobitoc cu cont de Facebook care să nu se dea în stambă zilele ăstea pe unde are ocazia cu sfaturi medicale de genul: nu există COVID, nu mergeți la spital, medicii vă omoară, la ATI îi leagă și îi sedează pe bolnavi! Băi, deștepților, voi omorâți mai mulți oameni decât poate un medic să salveze! ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

01:29
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă