Stanga
Dreapta

Anunțul momentului! 30% dintre femei vor candida pentru alegerile locale

Gabriela M Bogdan, 31 ianuarie 2023, Ora 11:18

  • print
  • |
anuntul-momentului-30-dintre-femei-vor-candida-pentru-alegerile-locale-51426-1.jpg

Gabriela Firea vine cu un nou anunț care vizează femeile din România. Ministrul Familiei vrea să aducă o îmbunătățire legilor din România și susține că egalitatea de șanse dintre femei și bărbați  este necesară pentru o societate modernă. 

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea a transmis că principala prioritate legislativă a acestui an o reprezintă accesul cât mai multor femei în politică, la nivel local. Astfel, Gabriela Firea a transmis că este necesar ca un procent de 30% de femei să candideze pentru alegerile locale. De asemenea, acest lucru conduce către schimbarea ,,mentalităților învechite”.

Gabriela Firea: ,,Acest proiect de lege este foarte important pentru toate doamnele din România”

În cadrul unei postări pe Facebook, Gabriela Firea a transmis că noi schimbări benefice pentru femeile din țara noastră vor avea loc. Ministrul Familiei este de părere că mentalitatea veche din politica românească trebuie ,,detronată”, iar ,,egalitatea de șanse” să devină un fapt.

„30% doamne pe listele electorale! Egalitatea de șanse nu poate rămâne doar la nivel de vorbe, iar acest proiect de lege este una dintre prioritățile legislative pentru acest an. Pentru a avea o societate modernă, adaptată vremurilor, este absolut necesar să schimbăm mentalitățile învechite. Avem suficiente exemple de femei de succes în politică, afaceri sau administrație.

 

Am vorbit la Consiliul Politic Național al Partidul Social Democrat despre proiectele pe care le vom implementa în acest an la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, dar și despre șansa pe care o avem în Parlament pentru a îmbunătăți legile din România.

Împreună cu președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu, am inițiat și depus la Parlament, la finalul anului trecut, acest proiect de lege extrem important pentru toate doamnele din România prin care asigurăm accesul femeilor în politică, la nivel local”, transmite Gabriela Firea, pe pagina ei de Facebook.

,,PSD a susținut mereu că femeile trebuie să aibă o șansă”

Proiectul de lege vizează ca trei din zece propuneri de pe lista electorală să fie rezervate femeilor, în mod obligatoriu. Astfel, toate partidele trebuie să acorde o șansă și femeilor, pe premiza că locul femeii nu este doar în bucătărie, ea putând foarte bine să aibă o carieră de succes și în domeniul politic.

„Așadar trei din zece propuneri pe listele electorale vor fi rezervate, obligatoriu, femeilor. Proiectul de lege se află în procedură de urgență la Senat, a primit avize favorabile de la Consiliul Legislativ, de la Consiliul Economic și Social și de la comisiile parlamentare care au dezbătut până în prezent propunerea. În curând, va ajunge în dezbaterea plenului Senatului și la vot. Sunt convinsă că toți senatorii vor fi de acord că această modificare este necesară. (…)

Proiectul din Parlament este necesar având în vedere că în urma alegerilor locale din anul 2020 doar 1 din 10 primari sunt femei și doar 2 din 10 consilieri locali sau județeni sunt doamne. Acest procent trebuie crescut pentru a ajunge la nivelul statelor europene. Cele mai multe femei alese la nivel local la ultimele alegeri locale, peste 24% dintre candidate, au fost social-democrate. PSD a susținut mereu că femeile trebuie să aibă o șansă, dar e nevoie ca toate partidele să facă la fel.

Statutul femeilor din societatea noastră trebuie să se schimbe. Doar așa putem să modificăm ideea că rolul femeii este mai mult casnic. Acesta este extrem de onorant, însă femeile pot să se ocupe extrem de atent și de familie și să aibă și o carieră de succes”, a mai spus Firea.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

23:36
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară