Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Ciolacu: „Nu putem lăsa pe cei cu venituri mici să ducă în spinare toată această perioadă complicată”

Gabriela M Bogdan, 8 iunie 2022, Ora 11:09

  • print
  • |
ciolacu-nu-putem-lasa-pe-cei-cu-venituri-mici-sa-duca-in-spinare-toata-aceasta-perioada-complicata-50766-1.jpg BREAKING NEWS

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi, la Buzău, că "este normal să se mărească pensiile", menţionând, totodată, că este un drept al pensionarilor, şi nu o "pomană".

"România nu este singulară în tot ceea ce se întâmplă acum în lume, şi mai ales în UE. Am văzut că şi în Germania s-au mărit pensiile, nu a fost atât de mare discuţia. Este normal să se mărească pensiile, pentru că nu putem lăsa pe cei cu veniturile mici şi pe pensionari, şi repet, nu este o pomană, este un drept al dânşilor, să ducă în spinare toată această perioadă complicată nu numai pentru România. Ieri am fost în Republica Moldova, unde inflaţia este de aproape 30%, deci lucrurile sunt şi mai complicate", a declarat Marcel Ciolacu.

El a spus că o decizie în acest sens va fi luată în coaliţia de guvernare, adăugând că pachetele economico-sociale implementate în ultimele luni au dat rezultate.

"Sunt ferm convins că vă vom anunţa după ce vom lua această decizie în coaliţie. Ştim foarte bine că suntem la al treilea pachet economico-social luat în mai puţin de şase luni de zile. Am văzut şi efectele acestor pachete atât sociale, cât şi economice, am avut cea mai mare creştere pe primul trimestru din UE. Înseamnă că deciziile luate în coaliţie şi apoi în Guvern şi în Parlament au efectul scontat. Nu sunt suficiente, categoric", a apreciat liderul PSD.

Ciolacu a adăugat că rămâne în continuare la părerea că ar trebui introdusă o taxă de solidaritate.

"E o normalitate ca în interiorul coaliţiei să avem opinii diferite (...) Îmi menţin părerea, cel puţin la taxa de solidaritate, că ar fi oportună. Nu ştiu dacă vom decide în coaliţie să o introducem (...) Nu am inventat-o eu, Marcel Ciolacu, sau echipele PSD, dimpotrivă, noi am încercat să vedem cum o putem uniformiza legislativ (...) Există şi în Germania", a menţionat acesta.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

03:25
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară