Stanga
Dreapta

Ciolacu vrea o remaniere guvernamentală. Ce spune despre schimbarea lui Dîncu

Gabriela M Bogdan, 10 august 2022, Ora 11:28

  • print
  • |
ciolacu-vrea-o-remaniere-guvernamentala-ce-spune-despre-schimbarea-lui-dincu-50961-1.jpg

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți că va exista o discuție în Coaliție despre schimbarea unor miniștri din Guvern. „Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere”, a spus Ciolacu. Întrebat de jurnaliști dacă printre miniștrii remaniați s-ar putea regăsi și ministrul PSD al Apărării, Vasile Dîncu, Ciolacu a spus că nu vrea să dea „aceste vești la televizor”.

„Eu am spus de la început că dacă dorim să avem o coaliție normală, aceste lucruri vin din partea prim-ministrului (n.red. propunerea de remaniere) după o evaluare a activității. Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere. O să avem o discuție mai aplicată în interiorul coaliției”, a spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a fost întrebat de jurnaliști despre schimbarea lui Vasile Dîncu de la ministerul Apărării, după ce în presă au apărut informații potrivit căreia social democrații l-ar putea înlocui pe Dîncu.

„Nu vreau să am o discuție punctuală despre cineva anume. Mi se pare corect întâi să discut cu prim-ministrul și după cu colegii mei. Nu dau aceste vești la televizor. Cred că un guvern funcționează și cu remanieri. Întâi să avem discuțiile în interiorul Coaliției”, a declarat acesta.

Președintele PSD s-a referit și la ministrul Energiei, Virgil Popescu, atunci când a explicat intențiile PSD de a propune în Coaliție reglementarea prețurilor din energie.

„Politica energiei într-o țară o face ministrul Energiei. Noi am mai făcut o mare tâmpenie. S-a vândut energia pe anul acesta. Nu mi-aș dori să ajungem la un conflict în coaliție, dar trebuie o reglementare pe zona casnică unde putem acoperi din producția proprie. Vom vedea”, a declarat Ciolacu. 

„E normal că ridicăm problema în coaliție. Presupun că prim-ministrul are o grilă de evaluare”, a mai spus liderul PSD.

La ultima evaluare a miniștrilor, la începutul lunii iulie, prim-ministrul Nicolae Ciucă a spus că nu va face remanieri pentru că „stabilitatea echipei oferă garanția că vom acționa responsabil”.

 

 

EDITORIAL

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) s-au deplasat în comuna Ciorăști, județul Vrancea, pentru a veni în ajutorul familiei Mocanu, ai cărei copii au fost luați în plasament de către autorități. Prim-vicepreședintele APRPE, Daniel Vasile, a preluat personal acest caz. “Este important să abord ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

18:38
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară