Stanga
Dreapta

Deputatul romilor din Romania Catalin Zamfir Manea îndrumă toti romii să se alăture Partidei Romilor Pro -Europa ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!

Valentina Popescu, 18 iunie 2023, Ora 15:48

  • print
  • |
deputatul-romilor-din-romania-catalin-zamfir-manea-indruma-toti-romii-sa-se-alature-partidei-romilor-pro-europa-impreuna-suntem-mai-puternici-51738-1.jpg

 

 

 

MĂSURI PENTRU ROMI ÎN NOUL PROGRAM DE GUVERNARE

 

Astăzi, în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului României, Guvernul României, condus de domnul Marcel Ciolacu a primit votul de încredere din partea deputatilor și senatorilor .

 

Mai exact, 290 de deputați și senatori au votat pentru programul de guvernare și pentru miniștrii noului guvern, iar 95 de voturi au fost împotriva.

 

Eu am votat pentru noul guvern!

Motivele pentru care am votat sunt următoarele:

 

1. O serie de măsuri pe care le-am elaborat împreună cu colegii din Partida Romilor și pe care le-am înaintat președintelui Marcel Ciolacu, pentru minoritatea romă, au fost incluse în actualul program de guvernare, respectiv :

Pentru, MINISTERUL SĂNĂTATII

 

Adoptarea politicilor de formare si incadrare de noi mediatori sanitari, in localitatile cu populatie vulnerabila, inclusiv populatie roma, in vederea facilitarii comunicarii dintre membrii comunității și personalul medico-sanitar, cat si pentru promovarea unor campanii de promovare a sănătății (preventie si depistarea în masă a bolilor la nivel comunitar, prevenirea fenomenului mame minore, educația membrilor comunității cu privire la menținerea stării de sănătate și reducerea riscului de îmbolnăvire).

Pentru, MINISTERUL MUNCII

 

Creșterea ratei de ocupare în rândul populației vulnerabile, prin flexibilizarea

condiţiilor de participare la cursuri de formare profesională. Încadrarea la nivelul AJOFM a unui consilier de orientare în cariera, în scopul identificării persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, care provin din comunitățile vulnerabile, inclusive din comunitățile cu pondere semnificativă de romi;

Pentru, MINISTERUL CULTURII

 

Susținerea în plan legislativ și guvernamental a proiectului de lege privind înfiinţarea Muzeului Național de Istorie și Cultură a Romilor prin identificarea și transmiterea unui imobil Agenţiei Naţionale pentru Romi pentru realizarea acestui obiectiv.

Pentru, MINISTERUL DEZVOLTARII

 

Construirea de locuințe pentru tineri, specialiști în sănătate, învățământ și alte categorii socioprofesionale, prin ANL, precum și pentru persoanele aparținând grupurilor vulnerabile.

 

Întărirea capacității instituționale a diferitelor entități cu atribuții în domeniul protecției minorităților naționale, prin asigurarea resurselor umane, financiare, materiale, de organizare și funcționare necesare desfășurării activității în condiții optime.

 

2. Absolut toate propunerile legislative pe care le-am inițiat pentru minoritatea romă au fost susținute de toți colegii deputați și senatori din PSD și pe acestă cale le mulțumesc! Le amintesc pe cele mai importante:

În noua lege a învăţământului preuniversitar regăsim următoarele măsuri pe care le-am propus:

 

1. INTERZICEREA SEGREGĂRII ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT,

 

2. INCLUDEREA ÎN STRUCTURA INSPECTORATELOR ȘCOLARE ȘI A INSPECTORILOR ȘCOLARI PENTRU PROBLEMELE COPIILOR ȘI TINERILOR ROMI;

 

3 CONDITII NOI DE ÎNCADRARE A

MEDIATORII ȘCOLARI ÎN COMUNITĂȚILE DE ROMI;

 

4. INTRODUCEREA ÎN OFERTA EDUCAȚIONALĂ DIN GIMNAZIU ȘI LICEU A DISCIPLINEI: "ISTORIA, ROBIA ȘI DEPORTAREA ROMILOR ";

 

5. ACORDAREA DE BURSE SOCIALE ȘI PENTRU ELEVII ROMI DIN COMUNITĂȚILE VULNERABILE CARE SUNT ÎNSCRIȘI LA FORME DE ÎNVĂȚĂMÂNT CU FRECVENȚĂ REDUSĂ SAU ÎN CADRUL PROGRAMULUI "A DOUA ȘANSĂ ",

 

6. ÎNFIINȚAREA MUZEULUI NAȚIONAL DE ISTORIE ȘI CULTURĂ A ROMILOR DIN ROMÂNIA;

 

7. COMPLETAREA LEGII 7/1996 PRIVIND CADASTRUL ȘI PUBLICITATEA IMOBILIARA,

toate acestea fiind doar câteva dintre cele mai importante măsuri pentru care am primit sprijin.

 

Îl felicit pe colegul meu, domnul Marcel Ciolacu pentru noua sa poziție, aceea de premier! Îi doresc succes și multe realizări pentru toți cetățenii României!

 

În mod distinct îi felicit și le urez succes domnului vicepremier, Marian Neacșu și colegului meu ,Alfred Simonis, în noua sa funcție de președinte al Camerei Deputaților, iar tuturor le mulțumesc pentru sprijinul acordat!

Le urez succes tuturor celorlalți miniștri !

În mod necesar, le mulțumesc colegilor din cadrul Grupului parlamentar al minorităților naționale pentru susținerea inițiativelor!

 

Atât eu, cât și președintele organizației, alături de colegii noștri din cadrul Partidei Romilor, încercăm să facem tot ceea ce putem pentru minoritatea romă. Rezultatele muncii au început să se vadă. Trebuie să fim cât mai

uniți și mult mai serioși !

ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

11:22
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară