Stanga
Dreapta

Disperarea lui Nicușor Dan!

Gabriela M Bogdan, 20 aprilie 2023, Ora 11:38

  • print
  • |
disperarea-lui-nicu-or-dan-51623-1.jpg

Apropierea rotativei guvernamentale și iminenta începere a precampaniei electorale au agitat mult spiritele în București, mai ales după dezvăluirile recente publicate privind îngrijorătoarea situație administrativă a Capitalei. Semnalele de alarmă vizând inclusiv proiectele de reglementare în domeniul urbanismului încep să aibă ecouri în culisele partidelor, mai cu seamă după semnalul de alarmă tras de specialiști cu privire la criza de mediu cu care se confruntă cel mai mare oraș al țării.

Astfel, sursele noastre susțin că primarul general a declanșat o campanie de curtare a tuturor celor care i-ar putea asigura continuarea susținerii politice, atât pentru perioada de până la finalul mandatului, dar și în vederea unei candidaturi. În tentativa de a face uitate modestele rezultate edilitare, Nicușor Dan încearcă să își politizeze cât mai mult prestația, pentru a pune în umbră neîndeplinirea promisiunilor legate de termoficare, trafic, proiecte de infrastructură, câini vagabonzi sau dezvoltare economică, mai ales că termenul decalogului solicitat de PNL actualului edil se apropie, iar mișcările de trupe ale coaliției dintre liberali, USR și PMP iau amploare.

Lideri politici experimentați ai fostului PDL, cu multe campanii de succes derulate în București în ultimele două decenii, dar și cu influență pe coridoarele din Modrogan consideră că recentul mesaj transmis de șeful PMB indică o schimbare majoră de strategie a acestuia. „Când vorbești de o majoritate politică, iar tu te dai independent, asumând că faci ce vor bucureștenii, joci la două capete. Dacă primești în continuare susținere, va fi pentru că esti independent și legitim, iar dacă nu o primești, te dai victimă a sistemului. Problema noastră (a PNL, n.r.) e că suntem în picaj în București, și paradoxal, nu pe mână primarilor noștri, care nici nu există, în fapt. Noi am susținut candidați de tip USR, gen Clotilde, Nicușor sau Ciucu, iar acum, când nu livrează, ne mirăm că bucureștenii ne consideră vinovați. Nici nu suntem credibili când îi criticăm, nu doar pentru că noi le-am făcut campanie, ci mai ales pentru că le susținem majoritățile peste tot. Iar la Capitală e cel mai grav, pentru că suntem asociați cu USR și PMP, iar electoratul bucureștean e cel mai bine informat. Niciodată PSD nu a reușit să aibă asemenea susținere și asemenea scoruri în Capitală, unde istoric oamenii votau dreapta. Lor le convine actuala situație, în care noi votăm toate prostiile lui Nicușor, iar ei cresc în sondaje, fără să facă, practic, nimic” ne-a spus un fost „greu” al partidului lui Traian Băsescu. Acesta face și o previziune: „Nicușor va candida oricum, în ciuda problemelor administrative și a plângerilor pe numele său. Asta pentru că deja Orban (Ludovic Orban, n.r.) a bătut palma cu USR și PMP, iar majoritatea oamenilor noștri din Consiliu (Consiliul General al Municipiului București, n.r.) sunt puși de el. De-aia îl și învață pe Nicușor cum să joace cartea politic, în felul ăsta slăbește PNL, după ce și-a făcut partid (Forța Dreptei, n.r.), își crește puterea de negociere cu USR-iștii și PMP-iștii. Iar noi, în loc să rupem pisica, stăm căzuți între scaune. Iar timpul nu e deloc în favoarea noastră.”

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:45
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară