Stanga
Dreapta

Întâlnire crucială! Summit-ul celor Trei Mări aduce în România 12 lideri importanți

Gabriela M Bogdan, 31 iulie 2023, Ora 10:58

  • print
  • |
intalnire-cruciala-summit-ul-celor-trei-mari-aduce-in-romania-12-lideri-importanti-51780-1.jpg

Președintele Klaus Iohannis va găzdui Summit-ul celor Trei Mări, miercuri, la Palatul Cotroceni. În contextul războiului din Ucraina, venirea la București a celor 12 lideri din țările cele mai apropiate de zona de conflict este foarte importantă.

”Președintele României, Klaus Iohannis, va găzdui miercuri, 6 septembrie 2023, la Palatul Cotroceni, a VIII-a ediție a Summitului Inițiativei celor Trei Mări.

Inițiativa celor Trei Mări reunește 12 state membre ale Uniunii Europene între Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică: Austria, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

Formatul are ca scop promovarea cooperării, în primul rând, pentru dezvoltarea infrastructurii în sectorul energetic, al transporturilor și în cel digital, vizând noile investiții, creșterea economică și securitatea energetică.

Agenda evenimentului:

Primirea oficială a șefilor de delegație

Fotografie de familie

Sesiunea de deschidere a Summitului

Intervenție în deschidere a Președintelui României

Sesiunea plenară a Summitului

Declarații de presă comune ale Președintelui României cu Președintele Republicii Polone și cu Președintele Republicii Lituania.

FOTO: SUBSTANȚIAL.RO

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

03:34
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară