Stanga
Dreapta

Lovitura finală pentru Nicușor Dan

Gabriela M Bogdan, 22 noiembrie 2022, Ora 12:17

  • print
  • |
lovitura-finala-pentru-nicu-or-dan-51275-1.jpg

Ieri, la scurt timp ce site-ul nostru a publicat o analiză despre forțele politice și interesele din spatele lui Nicușor Dan, unul dintre actorii cei mai semnificativi ai ecuației a acordat un interviu.

În acest context, deloc întâmplător, pare-se, dată fiind succesiunea rapidă a evenimentelor, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, s-a lepădat pentru prima dată, fățiș, de edilul Capitalei, lansând chiar o voalată amenințare la adresa acestuia.

Probabil în încercarea de a tempera furia colegilor de partid, fostul pupil al Monicăi Macovei, devenit între timp liberal, a dat de înțeles că retragerea sprijinului politic al PNL este doar o chestiune de timp, iar Nicușor Dan „nu va avea la nesfârșit un cec în alb”, urmând ca la primăvară să-i fie evaluată activitatea.

Or, pe lângă aparenta coincidență, chiar după apariția recentei noastre analize, afirmația lui Ciprian Ciucu echivalează cu prevestirea sfârșitului carierei politice pentru Nicușor Dan.

Interesant că edilul Sectorului 6 nu pare să fie impresionat de efectele catastrofale ale deciziilor promovate la Capitală, pe cât este de interesat de culisele propriului partid și jocul electoral. Cum ne putem explica proiectarea "evaluării" după trecerea iernii, altfel decât ca menită să căștige un răgaz în Modrogan, dar și să-și păstreze suportul "nicușoriștilor" din București, pe al caror vot a contat și in 2020?

În fond, cam ce ar fi de evaluat în mandatul fondatorului USB? Mediul? Traficul? Termoficarea? Urbanismul? Blocajul administrativ total? Și dacă astea sunt domeniile "de examen", care ar fi criteriile? Poluarea în creștere? Aglomerația potențată și de transportul în comun? Frigul din case și lipsa apei calde? Alungarea marilor investitori și inevitabilele mii de falimente ori zeci de mii de locuri de muncă pierdute? Tentativele de abuz reclamate de atâția subordonați din primărie?

Oare câte dintre aceste evidențe ar urma să fie evaluate de Ciprian Ciucu și cine va mai face parte din comisie? Contestatarii deja vocali ai lui Nicușor Dan, precum Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan, Cristian Bușoi sau Silviu Mânăstire, sau aliații aceluiași Nicușor Dan de la organizațiile din București, precum Sebastian Burduja, Monica Anisie ori Pavel Popescu?

Râmâne de văzut până când vor mai conta liderii PNL pe memoria scurtă a locuitorilor Capitalei și când vor rupe lanțul de iubire cu USR, la fel de puternic astăzi ca și in Sectorul 1.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

01:44
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară