Stanga
Dreapta

Nicolae Ciucă: „Foarte curând îmi voi încheia mandatul. Am reușit să...”

Gabriela M Bogdan, 18 mai 2023, Ora 10:48

  • print
  • |
nicolae-ciuca-foarte-curand-imi-voi-incheia-mandatul-am-reu-it-sa-51687-1.jpg

România a reușit să aibă creștere economică de 4,7%, a atras fonduri europene și a atras investiții străine, spune premierul Nicolae Ciucă: „Foarte curând îmi voi încheia mandatul. România a rămas acel pilon de stabilitate în regiune”.

„Foarte curând îmi voi încheia mandatul. Vreau să spun că după un an și jumătate în funcția de prim-ministru, pot spune că România are și resursa umană, are și celelalte resurse prin care poate cu adevărat să dea consistență propriei reziliențe, iar acest lucru s-a putut demonstra că în toate condițiile create de acest conflict la granița noastră, cu toate problemele pe care le-a creat în energie, în inflație, în tot ceea ce a însemnat lanțul logistic și de aprovizionare, inclusiv inflație, și multe altele, țara noastră, totuși, a reușit - o spun fără mândria păcatului biblic - am reușit să avem o creștere economică de 4,7%, am reușit să asigurăm atragerea de fonduri europene, care a atins cea mai mare sumă”, spune Nicolae Ciucă.

El afirmă că, în timpul mandatului său de premier, partenerii străini au decis să investească în România.

„Am reușit să avem o relație cât se poate de onestă și consolidată în interiorul parteneriatelor strategice, începând cu parteneriatul cu Statele Unite, cu Franța, cu Marea Britanie, cu toți cu cei cu care avem aceste parteneriate strategice. Mă bucur foarte mult că România a rămas acel pilon de stabilitate în regiune. România, cu adevărat, poate fi considerată pivot regional”, încheie premierul Ciucă.

Funcția de premier va fi preluată, la sfârșitul lunii mai, de Marcel Ciolacu, potrivit protocolului coaliției de guvernare.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

12:08
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară