Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Nicolae Ciucă își pregătește demisia. Detaliile unei mutări de efect la Guvern

Gabriela M Bogdan, 16 decembrie 2022, Ora 10:35

  • print
  • |
nicolae-ciuca-i-i-pregate-te-demisia-detaliile-unei-mutari-de-efect-la-guvern-51349-1.jpg BREAKING NEWS

În cadrul coaliției de guvernare, dar și în Guvern toată lumea se pregătește pentru rotativa premierilor. Surse guvernamentale ne-au explicat care va fi procedura de ”predare-primire”.

Conform surselor, Nicolae Ciucă își va da demisia, iar Marcel Ciolacu va fi desemnat de către PSD pentru funcția de premier. Noul premier va fi învetit în Parlament, acolo unde ar trebui să treacă fără emoții.

”Anul viitor veți fi cu Marcel Ciolacu. Eu voi demisiona”, le-a spus Ciucă apropiaților din Guvern.

În aceste zile se discută intens în coaliție și s-ar putea renunța la schimbul de ministere. Această strategie ar putea fi aplicată pentru a nu genera instabilitate.

Mai mult, cei de la PSD și PNL sunt mulțumiți de miniștrii actuali, iar o eventuală schimbare ar putea însemna tensiuni în interiorul coaliției.

Ca urmare a rotativei, Nicolae Ciucă va prelua funcția de președinte al Senatului, asigurată interimar în prezent de către Alina Gorghiu. De asemenea, un social-democrat va prelua șefia Camerei Deputaților, în locul lui Marcel Ciolacu.

La nivel guvernamental, am putea avea totuși parte de unele schimbări. Cu premier PSD, cei de la PNL și UDMR vor cere compesații, asta pentru că social-democații vor deține și SGG-ul, dar și Finanțele sau Transporturile.

Deocamdată nu s-au finalizat negocierile, iar înțelegerile se mai pot schimba.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:23
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară