Stanga
Dreapta

Nicolae Păun: „Tendinţa pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii este zero în 2023”

Claudia Ioana, 4 mai 2023, Ora 15:41

  • print
  • |
nicolae-paun-tendinta-pentru-dezvoltarea-intreprinderilor-mici-si-mijlocii-este-zero-in-2023-51656-1.jpg

Președintele Partidei Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun a declarat în cadrul rubricii „Cu cărţile pe faţă” din emisiunea „Din Viaţa Romilor”, realizată de Monica Cornea că, tendinţa pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii este zero.

„Ceea ce este dramatic, chiar foarte dramatic, zic eu, e că nu ai nicio perspectivă. Taxele şi impozitele au crescut şi cresc pe zi ce trece, tot mai multe întreprinderi mici şi mijlocii, societăţi comerciale, se desfinţează. Dacă te uiţi la Registrul Camerei de Comerţ a Bucureștiului, nu mai vorbim la nivel naţional, realizezi că sunt aproximativ 150.000 de întreprinderi mici şi mijlocii care s-au închis. Nu mai rezistă nimeni. În HORECA este dezastru, foarte puţine hoteluri mai funcţionează, foarte puţine restaurante mai fac faţă.”, a declarat Nicolae Păun.

„ Pentru a depăşi această perioadă sunt două lucruri care ar trebui făcute din punctul meu de vedere, dar cred că nu se vor face, cel puţin în perioada următoare de timp. În primul rând Guvernul României, clasa politică românească, trebuie să îşi facă socoteala foarte bine, pentru că are nişte cheltuieli exagerat de mari. Sunt pe minus undeva la 35 de miliarde de euro şi nu ştiu de unde vor scoate aceşti bani. Este greșit modul în care se face colectarea de taxe, modul în care se face balanţa de venituri şi cheltuieli. Veniturile pe care le poate obţine statul român în 2023, ipotetic vorbind, ar fi 1000 de miliarde.  Acolo trebuie să te încadrezi şi cu cheltuielile, 1000 de miliarde, plus/minus 10%. Ar fi de înţeles. Nu poţi să ai 1300 de miliarde cheltuieli şi 1000 de miliarde venituri. „, a adăugat președintele Partidei Romilor.

„Pe de altă parte, există un mare dezechilibru şi o politică discriminatorie pe piaţa muncii. La întreprinderile de stat, consilii judeţene, primării, Parlament, ministere, angajezi în neştire şi cu nişte salarii foarte confortabile. Iar în domeniul  privat ne forţezi ca salariul minim pe economie să fie de 3000 de lei, impozabil, să ai 1850 de lei net.  Dar nu te întrebi niciodată de unde are privatul să dea banii ăştia angajatului şi să mai şi plătească impozit la stat.”

„Prin urmare trebuiesc realizate două chestiuni: guvernul României să-si egalizeze balanţa de venituri și cheltuieli şi al doilea lucru să facă politici favorabile întreprinderilor mici și mijlocii, încât producţia să rămână pe piaţa internă şi consumul să fie din intern şi mai puţin din import. Aceste două lucruri ar egaliza cât de cât bugetul.” , a concluzionat Nicolae Păun.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

00:02
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară