Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Nicuşor Dan cere Guvernului creşterea plafonului de îndatorare pentru Primăria Capitalei

Gabriela M Bogdan, 4 august 2022, Ora 10:52

  • print
  • |
nicusor-dan-cere-guvernului-cresterea-plafonului-de-indatorare-pentru-primaria-capitalei-50936-1.jpg BREAKING NEWS

Primarul general, Nicuşor Dan, a declarat miercuri că a cerut Guvernului ridicarea plafonului de îndatorare a Primăriei Capitalei pentru a putea achita atât datoriile Municipalităţii către Termoenergetica, cât şi datoria operatorului de termoficare către ELCEN şi pentru a putea plăti prima rată pentru achiziţia capacităţilor de producţie ale ELCEN.

„O să fie o rectificare bugetară în cursul lunii august, aşa a anunţat Guvernul. Eu sper ca în cadrul acestei rectificări bugetare să existe o ridicare a plafonului de îndatorare pentru municipiul Bucureşti, pentru ca ridicarea plafonului să permită achitarea acestor datorii şi plata primei tranşe către achiziţia ELCEN. Acesta este sprijinul de la Guvern pe care l-am solicitat şi sunt optimist că o să-l primim. În situaţia în care ni se permite această îndatorare, o să stingem atât aceste diferenţe de preţ, care sunt de ordinul 400 de milioane de lei, cât şi datoria curentă, care în momentul de faţă este sub 400 de milioane de lei, şi la începutul săptămânii viitoare o să fie undeva la 330-340 de milioane de lei”, a precizat Nicuşor Dan, care a participat la deschiderea şantierului din Pantelimon pentru modernizarea reţelei de termoficare.

Întrebat cum achită datoria Termoenergetica către ELCEN, care este dublă faţă de datoria Primăriei Capitalei la Termoenergetica, edilul a spus că nu e vorba de o pierdere financiară, ci e o „chestiune tehnică”.

„Nu e vorba de o pierdere financiară, e o chestiune tehnică, în sensul că tariful cu care ELCEN vinde către Termoenergetica este dat de către ANRE, în baza unor normative pe care ANRE le are şi care nu corespunde cu tariful real în ceea ce priveşte pierderile. Şi din cauza asta există o diferenţă care este estimată cam la 120 de milioane de lei pe 2020 şi la vreo 220 de milioane de lei pe 2021. Şi aceşti bani trebuie să fie recunoscuţi de către Consiliul General”, a mai spus Nicuşor Dan.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:18
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară