Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Președintele Klaus Iohhannis a ajuns la Kiev, într-o vizită comună cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi

Gabriela M Bogdan, 16 iunie 2022, Ora 11:50

  • print
  • |
pre-edintele-klaus-iohhannis-a-ajuns-la-kiev-intr-o-vizita-comuna-cu-pre-edintele-francez-emmanuel-macron-cancelarul-german-olaf-scholz-i-premierul-italian-mario-draghi-50786-1.jpg BREAKING NEWS

 

Președintele Klaus Iohhannis a ajuns astăzi la Kiev, într-o vizită comună cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi.

Mă aflu astăzi la Kiev, alături de Președintele francez Emmanuel Macron, Cancelarul german Olaf Scholz și Prim-ministrul italian Mario Draghi, pentru a ne arăta sprijinul puternic și solidaritatea deplină față de Președintele Zelenski și de poporul ucrainean. Această agresiune ilegală, nejustificată și neprovocată din partea Rusiei trebuie să înceteze”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Președintele a fost întâmpinat de vicepremierul ucrainean Olga Stefanișina.

 

Informația privind vizita lui Iohannis la Kiev a fost publicată la începutul acestei săptămâni de parlamentarul ucrainean Oleksi Goncearenko, pe Twitter, dar nu a fost confirmată până acum de autoritățile române din motive de securitate.

Scholz, Macron și Draghi, care merg împreună în Ucraina, au publicat o fotografie din trenul care îi duce la Kiev.

Vizita are loc cu o zi înainte ca executivul UE să facă o recomandare cu privire la statutul candidaturii Ucrainei la UE, perspectivă faţă de care cele trei ţări au fost reţinute, relatează Agerpres. În schimb, Romania s-a pronunțat în favoarea aderării la UE atât a Ucrainei, cât și a Republicii Moldova.

Miercuri, în România, Macron a spus că este timpul ca Europa să reasigure Ucraina cu privire la ambiţiile sale europene.

„Suntem într-un moment în care trebuie să trimitem semnale politice clare, noi europenii, către Ucraina şi poporul ei, când acesta rezistă eroic”, a spus preşedintele francez, fără a oferi detalii.

De altfel, în timpul vizitei în România, Macron a discutat cu Iohannis despre situația din Ucraina.

„Am prezentat măsurile luate de România pentru refugiații ucraineni care vin în România, precum și sprijinul pe care îl acordăm Ucrainei, inclusiv prin hub-ul de la Suceava, pe care și Franța l-a utilizat în „mod intensiv”, a spus Iohannis.

„O altă temă de interes comun prioritar pentru România și Franța, pe care am abordat-o în cadrul discuțiilor, a fost asigurarea securității alimentare la nivel global, care este profund afectată de blocada impusă abuziv de Rusia porturilor ucrainene, ceea ce împiedică cerealele din această țară să ajungă în multe state din diverse regiuni ale lumii.

România depune eforturi susținute, multidimensionale, în sprijinul Ucrainei, prin oferirea de rute pentru exportul de cereale, inclusiv prin Portul Constanța de la Marea Neagră și prin porturile românești de la Dunăre. Autoritățile noastre caută soluții integrate pentru a face acest tranzit cât mai eficient, inclusiv cu sprijinul partenerilor noștri externi. Am stabilit, astfel, împreună cu domnul Președinte să cooperăm apropiat pentru realizarea acestui obiectiv”, a continuat el.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

16:39
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară