Stanga
Dreapta

PSD nu renunță la reforma sistemului fiscal. Paul Stănescu: „Guvernarea înseamnă mai mult decât o cârpeală”

Gabriela M Bogdan, 21 iunie 2022, Ora 14:08

  • print
  • |
psd-nu-renunta-la-reforma-sistemului-fiscal-paul-stanescu-guvernarea-inseamna-mai-mult-decat-o-carpeala-50811-1.jpg

 

PSD nu renunță la tema reformei sistemului fiscal, spunând că inegalitățile din societate s-au transformat în nedreptăți, iar prăpastia dintre săraci și bogați a devenit și mai mare. „Cine nu vrea să audă de o reechilibrare a priorităților înseamnă că se ascunde de marile probleme și frici ale românilor”, afirmă Paul Stănescu, secretar general PSD.

„PSD a intrat la guvernare cu o misiune clară și asumată: am scos România din spirala dezastrului în care intrase și ne-am angajat să gestionăm printr-o viziune coerentă și unitară politicile publice în vremuri dificile. Reamintesc această responsabilitate pentru că guvernarea înseamnă mai mult decât o cârpeală. A venit momentul să ținem ochii larg deschiși cu toții, nu doar PSD. Să nu lăsăm povara generată de creșterea prețurilor doar pe spatele pensionarilor, salariaților și a micilor întreprinzători.

Românii știu că principalele cauze pentru energia scumpă, dublarea prețurilor carburanților, creșterea prețurilor la alimente și, în final, mărirea inegalității, sunt crizele prin care întreaga lume trece. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne declarăm neputincioși. Suntem la guvernare ca să venim cu soluții. Iar soluția propusă de PSD este rediscutarea amplă, coerentă și consensuală a sistemului fiscal”, susține Paul Stănescu, potrivit unui comunicat PSD.

Secretarul general PSD mai arată că reforma fiscală trebuie făcută împreună cu PNL, dar și cu și cu partenerii economici și sociali.

„Cine nu vrea să audă de o reechilibrare a priorităților înseamnă că se ascunde de marile probleme și frici ale românilor. Riscăm ca în acest context inflaționist, care se anunță de durată, munca prestată de angajați să devină doar o povară, nu și o recompensă. Dacă salariul este înghițit de marile creșteri de prețuri, atunci sensul lui se pierde. Iar acest lucru nu este corect.

Suntem într-un context când trebuie să refacem echilibrul intereselor din societate. Nu mai este vorba doar de inegalitate, ci mai degrabă de multă nedreptate. Nu putem să nu vedem că unii se zbat în sărăcie, iar alții se lăfăie în bogăție acumulată necinstit.

Propunerea pe care o face PSD este clară: să reașezăm sistemul fiscal pe fundamente mult mai corecte. Nu înseamnă o abdicare de la parteneriatul cu mediul de afaceri. Dimpotrivă! Înseamnă că trebuie să fim conștienți cu toții că suntem în situația în care nemulțumirile sociale nu vor afecta profund doar sistemul politic, ci și climatul de afaceri. Neliniștile sociale nu vor crea avantaje decât pentru populiști și speculatori.

Suntem angajați pentru o guvernare responsabilă, iar PSD invită partenerii de guvernare, cei economici și sociali, la dialog pentru o viziune mai corectă și mai solidară pentru România”, se mai arată în comunicatul.

PNL se opune propunerilor PSD privind politica fiscală, premierul Nicolae Ciucă spunând că astfel de măsuri luate acum ar putea aduce, „într-un an sau doi, probleme de două ori mai mari”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține însă că actualul sistem fiscal românesc seamănă cu „indulgențele papale din Evul Mediu” și afirmă că se va „bate în continuare pentru principiile și valorile” în care crede, chiar „cu riscul de a deranja anumiți lideri politici”.

 

 

EDITORIAL

Treaba-i gravă cu Iohannis! Ar trebui suspendat, dar nu mai are cine s-o facă, liderii politici au băgat-o deja pe mânecă. ‘Dumnezeu cu mila!’

Treaba-i gravă cu Iohannis! Ar trebui suspendat, dar nu mai are cine s-o facă, liderii politici au băgat-o deja pe mânecă. ‘Dumnezeu cu mila!’

Chiar și românii obișnuiți, dar informați, au înțeles cât de gravă a devenit situația în regiunea noastră, dar specialiștii în geopolitică pricep că am ajuns într-un context din care se pot genera treburi gravissime pentru România, putând deveni rapid teatru de război sau parte beligerantă a ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

18:24
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară