Stanga
Dreapta

Răsturnare de situație în cazul rocadei guvernamentale. Un singur ministru de la PSD ar rămâne în noua formulă

Gabriela M Bogdan, 8 mai 2023, Ora 11:54

  • print
  • |
rasturnare-de-situatie-in-cazul-rocadei-guvernamentale-un-singur-ministru-de-la-psd-ar-ramane-in-noua-formula-51659-1.jpg

Negocierile din cadrul coaliției de guvernare pentru viitoarele portofolii ministeriale sunt în stadiu avansat și se creionează Cabinetul lui Marcel Ciolacu.

Conform surselor noastre, singurul ministru PSD care este sigurul sigur că va rămâne în Guvern este Sorin Grindeanu, la Transporturi. În rest, toți miniștrii PSD sunt pasibili de ”remaniere”.

Surse din coaliție ne-au explicat că PSD și PNL au căzut de acord cu modificarea protocolului inițial și fiecare partid va avea câte două ministere avizatoare.

PSD va avea Transporturile și Secretariatul General al Guvernului, acolo unde va fi păstrat Marian Neacșu.

Marcel Ciolacu și-ar dori să aducă mai multe femei în Guvern și este posibil ca actualul ministru al Muncii să fie schimbat cu o femeie. De asemenea, se poartă negocieri pentru Gabriela Firea. În curând ministrul Familiei va intra în campanie pentru Primăria Capitalei și cei de la PSD se tem să nu o vulnerabilizeze în Guvern.

Aproape sigur, la ministerul Economiei va veni europarlamentarul Mihai Tudose, cel care și-a dat acordul de a părăsi Parlamentul European. Marcel Ciolacu a anunțat public că și-l dorește alături de Tudose, în viitorul Guvern.

În schimb, liberalii vor primi Finanțele și vor păstra Ministerul Justiției, unde este posibil să îl regăsim tot pe Cătălin Predoiu, În plus, se va înființa o nouă funcție de vicepremier care va reveni PNL.

Ciucă ar putea rămâne în Guvern

Surse din coalițe susțin că actualul premier Nicolae Ciucă ia în calcul să rămână în Guvern pe acest post de vicepremier care va fi creat.

Mai mult, dacă situația ministrului de Interne, Lucian Bode, nu va fi clarificată, atunci Nicolae Ciucă ar putea prelua portofoliul de ministru al Internelor.

La PNL ar avea loc cele mai puține schimbări , în ciuda faptului că premierul Ciucă spunea că mulți dintre miniștrii liberali nu se vor mai regăsi în guvern. Virgil Popescu este lipit pe scaunul de ministru al Energiei.

Cătălin Predoiu rămâne la Justiție, Bogdan Aurescu la Externe și Ligia Deca la Educație.

De asemenea, se vechiulează faptul că președintele Klaus Iohannis îl va impune pe consilierul prezidențial Cosmin Marinescu în funcția de ministru de Finanțe. În PNL este mare nervozitate pe acest subiect, mai ales că Iohannis mai are doi miniștri în Guvern, pe Ligia Deca și Bogdan Aurescu. Liberalii și-ar dori ca Finanțele să revină unui om al partidului, mai ales că urmează anul electoral 2024.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

22:22
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară