Stanga
Dreapta

Replică explozivă pentru Florin Cîțu: „Prostia unui accident care a fost prim-ministru”

Gabriela M Bogdan, 12 septembrie 2023, Ora 10:57

  • print
  • |
replica-exploziva-pentru-florin-citu-prostia-unui-accident-care-a-fost-prim-ministru-51850-1.jpg

Fostul premier Florin Cîțu i-a cerut demisia actualului premier Marcel Ciolacu, pe care îl acuză că a pierdut banii din PNRR. În replică, Ciolacu îl numește pe Cîțu ”prostia unui accident care a fost prim-ministru” și îi transmite că niciun proiect din PNRR nu a fost pierdut ci au fost mutate pe alte tipuri de finanțări europene, asta pentru că PNRR-ul este valabil doar până în 2026 și aceste proiecte nu putea fi finalizate la timp.

”Prostia unui accident care a fost la un moment dat prim-ministru, asta este cauza și efectele le vedem acum.

Nu a fost nimic scos din PNRR care să nu fie inclus în alte proiecte europene. Știți foarte bine că PNRR are termen până în 2026, nu există niciun semn că se va prelungi. A fost o discuție inter-ministerială și s-au analizat care sunt proiectele unde există cele mai mici șanse să cheltuim banii până în 2026. Spitalele regionale au fost scoase și au fost trecute pe BEI și există deja aprobare. (...) Mai sunt niște proiecte de la Mediu care au fost trecute în alte zone.

Nu poți la PNRR, pentru că aici sunt cheltuieli fixe. Este prima oară când avem o analiză clară. Eu nu pot să-l cert pe ministrul Rafila că a scos niște spitale care nu aveau decât o schiță și niște sume orientative și nu se termina până în 2026. E normal să le treci pe alte proiecte de fonduri.

S-a discutat în coaliție și s-a analizat. Aceasta a fost o decizie corectă pentru că pierdeam bani, altfel (...) BEI oferă cele mai mici investiții dobânzi pentru că sunt credite pentru proiecte de investiții.”, a spus Marcel Ciolacu.

 FOTO: digisport.ro

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

11:12
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară