Stanga
Dreapta

Scenariul secret care îi poate distruge mandatul lui Klaus Iohannis

Gabriela M Bogdan, 6 aprilie 2023, Ora 11:41

  • print
  • |
scenariul-secret-care-ii-poate-distruge-mandatul-lui-klaus-iohannis-51602-1.jpg

Liberalii sunt în scădere în sondaje, iar perspectiva anului electoral 2024 le dă fiori liderilor PNL. Tocmai din acest motiv, la PNL se gândesc mai multe scenarii pentru a-și maximiza șansele anul viitor.

 

În 2024 vom avea 4 rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

Cei de la PNL susțin că organizarea separată a fiecărui scrutin ar însemna un coșmar logistic și un efort bugetar uriaș. Tocmai din acest motiv liberalii se gândesc la o formulă de comasare.

În acest moment sunt pe masă mai multe scenarii.

1. Locale+europarlamentare

2. Locale + parlamentare

3. Locale+ prezidențiale

4. Parlamentare+ prezidențiale.

De partea cealaltă, cei de la PSD insistă ca fiecare tur de scrutin să se desfășoare separat. PSD stă mai bine în sondaje și fiecare victorie ar genera moralul necesar pentru punctul culminant: alegerile prezidențiale.

Îi distrug mandatul lui Klaus Iohannis

Scenariul alegerilor locale concomitent cu prezidențialele i-ar distruge mandatul lui Klaus Iohannis. Ar urma ca alegerile prezidențiale să aibă loc în în luna iunie, iar președintele nou ales să intre în mandat la finalul mandatului lui Iohannis.

De la începutul anului viitor, Klaus Iohannis ar mai fi doar președinte de formă. Întreaga campanie electorală se va concentra pe noul președinte, iar după ce acesta va fi ales, România ar avea un președinte în funcție și un președinte ales.

Ar fi o situație ciudată, mai ales dacă cei doi președinți vor fi din tabere politice diferite.

De asemenea, și scenariul parlamentare+prezidențiale i-ar afecta finalul de mandat lui Klaus Iohannis. Un președinte ales cu câteva luni înainte de finalul mandatului ar muta centrul de interes dinspre Cotroceni, către noul președinte ales.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

01:26
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară