Stanga
Dreapta

USR și Nicușor Dan aceeași mizerie

Laurentiu Ion, 24 februarie 2023, Ora 13:16

  • print
  • |
usr-i-nicu-or-dan-aceea-i-mizerie-51501-1.jpg

 

Campania USR-istă, despre oamenii săi curați și cinstiți, meniți să reformeze clasa politică, este crunt devoalată de realitate. Sunt destui primari sau lideri ai USR care au probleme serioase cu legea. Păi unde e partidul USR, cel despre care spuneau membrii săi că e cel mai curat partid din România? Azi, USR este un partid cu o pondere mare a aleșilor sub anchete penale.

Pe Nicușor Dan, USR nu-l lasă din brațe, ba mai mult, vedem modul deplorabil în care se descalifică președintele partidului, Cătălin Drulă, acuzând ANI că lucrează la „ordin politic” și că este „o mizerie” plângerea penală pe care a făcut-o la adresa Primarului General al Capitalei.

Dubla măsură dă dimensiunea demagogiei. După gândirea dlui Drulă – ANI era bună când lua în vizor adversarii politici ai USR, acum a devenit instrument politic. Când era în opoziție, orice asemenea tip de reacție era considerat rapid un „atac la statul de drept”. Dar exact asta face azi președintele USR pentru a-și apăra colegii penali.

Nicușor Dan, cu faptele sale de incompatibilitate și conflict de interese, constatate de ANI și reclamate la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, completează galeria amplă a celor din USR care au probleme cu legea:

·       Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 – decizie de incompatibilitate și sesizare la Parchet pentru comiterea infracțiunii de conflict de interese.

·       Allen Coliban, primarul Brașovului – dosar DNA „in rem” pentru faptul că acesta a transferat 1 milion de lei și a cedat drepturile privind FC Brașov către un ONG fondat de el și cu sediul în locuința lui.

·       Lucian Viziteu, primar Bacău – tolerarea unor fapte de corupție din Primărie asupra cărora fusese informat, urmată de represalii împotriva avertizorului de integritate care a sesizat DNA. Și Curtea de Conturi raportează prejudicii din bani publici și plăți nejustificate ale Primăriei Bacău.

·       Dan Barna, fost președinte USR – este menționat într-un dosar DNA privind frauda cu fonduri europene, la sesizarea DLAF. În afară de dosarul închis de DNA în care fusese acuzat că, în calitate de coordonator regional a selectat ONG-ul surorii sale și a acceptat plăți către aceasta, din fonduri europene, numele lui Dan Barna mai apare și într-un alt dosar DNA care a fost deschis pe baza unei alte sesizări DLAF. Acuzația este de fraudare a fondurilor europene. Ancheta este încă „in rem”. Dosarul pare uitat într-un sertar la DNA.

·       Dominic Fritz, primar Timișoara – a blocat eșalonarea datoriilor Colterm către ANAF, iar prin asta a băgat societatea în insolvență.

·       Stelian Ion, fost ministru USR al Justiției – În 2005, a primit, fără a avea dreptul, o locuință ANL, în baza repartizării făcute de o regie la care lucra mama sa.

Sigur, nu doar USR are membri care au probleme ca cele menționate mai sus, dar el este cel care strigă (acum i-a pierit glasul!) că partidele politice sunt corupte, iar oamenii politici imorali. Constatăm doar o dublă măsură, nu dăm cu parul…

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

23:13
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară