Stanga
Dreapta

Anunț de ultimă oră! Varianta Omicron va înlocui Delta și va deveni cea predominantă

Gabriela Mihai, 3 decembrie 2021, Ora 11:07

  • print
  • |
anunt-de-ultima-ora-varianta-omicron-va-inlocui-delta-i-va-deveni-cea-predominanta-49793-1.jpg

 

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), anunță că tulpina Omicron a coronavirusului va înlocui, cel mai probabil, varianta Delta. Până în prezent, potrivit autorităților, șase români sunt suspecți de infectare cu noua tulpină sud-africană.

În afară de cele trei persoane care au revenit marți seară din Africa de Sud, sunt suspectați de infectare cu Omicron alți trei români. Toate problele sunt în curs de secvențiere. Raed Arafat, șeful DSU, se teme că tulpina sud-africană va deveni, cât de curând, predominantă în țara noastră.

Cu cât această variantă începe să se răspândească mai repede, la un moment aşa cum varianta Delta a înlocuit varianta precedentă ei, varianta Omicron va înlocui varianta Delta şi va deveni cea predominantă”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat: “Situația este serioasă, trebuie respectate unele reguli”

Șeful DSU le-a atras, încă o dată, atenția românilor să respectele măsurile sanitare recomandate de autorități, pentru că situația este una complicată.

Oamenii trebuie să înţeleagă că situaţia este una destul de serioasă şi că trebuie respectate unele reguli”, a mai spus șeful DSU.

Varianta Omicron, mai periculoasă ca Delta

La rândul lui, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare anti-COVID-19, a anunțat, recent, că noua tulpină din Africa de Sud este mai periculoasă ca varianta Delta, pentru că se poate transmite mult mai ușor.

Noua variantă – denumită Omicron – pare a fi una mult mai contagioasă decât cele de până acum şi reuşeşte să dea infecţii atât la persoanele trecute prin boală, cât şi la cele vaccinate. Noi deja vorbim de o variantă sud-africană, de varianta beta SARS-CoV-2, de aceea cred că e bine să rămânem la definiţia şi varianta de Omicron pentru a nu fi confundată cu varianta anterioară sud-africană SARS-CoV-2. Ce ştim în momentul de faţă este că este una din cele mai interesante variante de SARS-CoV-2, în sensul în care există acumulate peste 30 de mutaţii la nivelul proteinei Spike, lucru nemaiîntâlnit până la acest moment”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

 

 

EDITORIAL

Prostu' clasei s-a ajuns medic pe Facebook

Prostu' clasei s-a ajuns medic pe Facebook

  Nu e dobitoc cu cont de Facebook care să nu se dea în stambă zilele ăstea pe unde are ocazia cu sfaturi medicale de genul: nu există COVID, nu mergeți la spital, medicii vă omoară, la ATI îi leagă și îi sedează pe bolnavi! Băi, deștepților, voi omorâți mai mulți oameni decât poate un medic să salveze! ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

00:08
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă