Stanga
Dreapta

Beatrice Mahler: „Morga Institutului „Marius Nasta” este plină. Încercăm să găsim containere frigorifice!”

Gabriela M Bogdan, 24 septembrie 2021, Ora 11:24

  • print
  • |
beatrice-mahler-morga-institutului-marius-nasta-este-plina-incercam-sa-gasim-containere-frigorifice-49385-1.jpg

 

Nu mai sunt locuri la morga Institutului Marius Nasta din București. Anunțul a fost făcut de managerul unității medicale, Beatrice Mahler, care caută acum soluții de criză.

"Am avut foarte multe decese, iar morga este dimensionată pentru un număr mai mic de decese. A fost o situație extrem de neplăcută. Încercăm în acest moment să găsim soluții pentru containere frigorifice pe care să le închiriem pentru o perioadă de timp, astfel încât să oferim totuși posibilitatea managementului pentru aceste situații cât mai adecvat", spune Beatrice Mahler,  managerul Institutul de Pneumoftziologie Marius Nasta" din Capitală. 

Valul al patrulea al pandemiei pare să fie tot mai agresiv. Numărul de cazuri noi zilnice a depășit 7.000, iar estimările făcute de specialiști arată că România va avea până la finalul lunii octombrie 15.000 de îmbolnăviri în fiecare zi

În ultimele 24 de ore, 113 oameni au murit la nivel național de Covid-19, iar secțiile ATI sunt din nou pline. 1.067 de pacienți cu Covid-19 se află internați în stare gravă în secțiile de terapie intensivă, în toată țara.

Recent, Beatrice Mahler a declarat că nu mai sunt locuri la ATI, iar paturile se eliberează doar când pacenții mor. "Mi-e teamă că suntem doar la început și că va fi extrem de greu în spitale în următoarea perioadă", a spus ea.

"Orice pat se ocupă în câteva minute. Secția e plină și ea. Locurile eliberate s-au eliberat doar pentru că pacienții nu au reușit să treacă prin afecțiune cu bine. Suntem pe punctul în care numărăm paturile libere ca urmare a externării, dar sunt foarte puține. Gărzile sunt greu de dus, nu avem locuri pentru pacienții Covid, nu mai vorbesc de ATI. Presiunea e deja în secții. (...) Dintre cei bolnavi, 90% sunt nevaccinați, pentru ei avem emoții. Pentru cei aproximativ 10% care sunt vaccinați avem speranțe", a precizat medicul. 

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

11:10
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară