Stanga
Dreapta

Motivul numărului ridicat de decese provocate de COVID-19 în România

Gabriela M Bogdan, 19 octombrie 2021, Ora 11:16

  • print
  • |
motivul-numarului-ridicat-de-decese-provocate-de-covid-19-in-romania-49510-1.jpg

 

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a declarat că refuzul românilor de a se vaccina reprezintă principalul motiv pentru care țara noastră este pe primul loc în lume la numprul de decese provocate de coronavirus.

Fostul ministru al Sănătății nu-i înțelege pe românii care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, în condițiile în care spitalele sunt supraglomerate, iar medicii cu greu mai fac față valului de infectări. Nelu Tătaru atrage atenția că vaccinul reprezintă singurul “glonț” pe care îl avem astăzi în fața virusului care face ravagii în țara noastră.

 

2347 persoane au murit în ultimele 7 zile. Oboseala și apăsarea acestui plin val 4 par să ne spulbere și ultima fărâmă de energie. Se luptă pe toate fronturile, cu toate resursele, cu toată bunăvoința… Dar, la finalul zilei nu suntem roboți, iar epuizarea își spune cuvântul și se arată chiar și într-o simplă imagine. Ne aflăm într-o situație extrem de grea, pentru că numărul pacienților care au nevoie de îngrijiri medicale este mai mare decât capacitatea de tratare a spitalelor. Nu mai suntem goi în fața bolii, așa cum eram la începutul anului 2020. Știm care sunt riscurile… Și, totuși, suntem pe primul loc în Europa și în LUME la numărul de decese… pentru că majoritatea populației refuză singurul glonț pe care îl avem astăzi în fața acestui inamic”, a transmis fostul ministru al Sănătății pe Facebook.

Nelu Tătaru, îngrijorat de numărul mare de decese provocate de COVID. Ultimul bilanț prezentat de GCS

Până astăzi, 42.042 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 17.10.2021 (10:00) – 18.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 261 decese (134 bărbați și 127 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Un pacient decedat a fost infectat în Austria și raportat de DSP Bihor.

 

231 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 21 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 9 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Din totalul de 261 de pacienți decedați, 238 erau nevaccinați și 23 vaccinați. Cei 23 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 50 și 80 de ani. 22 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

06:12
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară