Stanga
Dreapta

Revine pandemia! Decesele cauzate de coronavirus au crescut cu 43% în ultima săptămână

Gabriela M Bogdan, 30 martie 2022, Ora 11:45

  • print
  • |
revine-pandemia-decesele-cauzate-de-coronavirus-au-crescut-cu-43-in-ultima-saptamana-50454-1.jpg

 

Decesele cauzate de coronavirus în ultima săptămână au crescut cu 43%, incidența a scăzut cu 14%, potrivit buletinului epidemiologic săptămânal al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

 

Între 21 și 27 martie, incidența coronavirusului a scăzut în toate regiunile. Cea mai mare scădere a numărului de noi infecții a fost observată în estul Mediteranei (în scădere cu 32%), în Africa (cu 29%) și în regiunea Pacificului de Vest (cu 24%).

În doar o săptămână, la nivel mondial au fost identificate aproximativ 10,8 milioane de cazuri de COVID-19.

Decesele cauzate de coronavirus au crescut în doar două regiuni, dar semnificativ: în SUA, numărul deceselor a crescut cu 182%, iar în Asia de Sud-Est - cu 116%. Acest lucru se datorează, cel mai probabil, unei modificări a definiției "decesului cauzat de COVID-19" în unele țări din regiunea americană, precum și ajustărilor retroactive din India, notează buletinul.

În total, s-au înregistrat aproximativ 45.000 de decese induse de COVID-19 la nivel mondial într-o săptămână.

Pe întreaga perioadă a pandemiei, în lume au fost identificate aproximativ 485,2 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus și peste 6,1 milioane de decese cauzate de consecințele bolii.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

19:30
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară