Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Situație disperată! România cere ajutorul UE pentru a face față crizei COVID

Gabriela M Bogdan, 6 octombrie 2021, Ora 12:43

  • print
  • |
situatie-disperata-romania-cere-ajutorul-ue-pentru-a-face-fata-crizei-covid-49465-1.jpg BREAKING NEWS

 

Cum situația pandemică din România pare că se înrăutățește, iar numărul de noi cazuri de îmbolnăvire crește considerabil, Raed Arafat a anunțat că a fost solicitat ajutorul Uniunii Europene prin activarea Mecanismului de Protecţie Civilă.

Mai exact, Directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat luni seară că România va cere, marți, activarea Mecanismului de Protecţie Civilă, care presupune solicitarea de la statele membre din Uniunea Europeană a unor oxigenatoare individuale, dar și procurarea medicamentului Tocilizumab, folosit în tratarea cazurilor COVID

„Mâine urmează să fie activat Mecanismul, la cererea Ministerului Sănătății, pentru medicamentul Tocilizumab, al cărui furnizor nu poate să furnizeze toate cantitățile necesare. Motiv pentru care vom activa Mecanismul să vedem, în ţările care nu se confruntă cu un val serios în acest moment, dacă putem lua de la ei medicamentul în anumite cantităţi ”, a afirmat Raed Arafat luni seară, după ședința de Guvern.

Mai mult, cum majoritatea paturilor de la ATI sunt ocupate, Raed Arafat a mai precizat că se analizează posibilitatea de a solicita și „echipamente, în mod deosebit oxigenatoare individuale”, pentru a facilita creșterea numărului paturilor cu oxigen în spitalele care au paturi libere, dar care nu sunt conectate la oxigen.

A fost activat Mecanismul de Protecție Civilă

​Ministerul Sănătății a anunțat că a solicitat marți Departamentului pentru Situații de Urgență activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru achiziționarea a 12.700 de flacoane de Tocilizumabum, medicament antiinflamator folosit în tratarea COVID-19.

 

„Solicitarea vine după ce firma producătoare, care are încheiat un acord cadru și un contract subsecvent cu Ministerul Sănătății, a anunțat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, având în vedere situația de stock-out a produsului la nivel global. În aceste condiții, considerând situația acută provocată de intensitatea valului IV pandemic în România, ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila a solicitat șefului DSU, Raed Arafat activarea mecanismului de protecție civilă”, se arată în comunicatul trimis azi de Ministerul Sănătății.

Mecanismul de Protecție Civilă al UE presupune ajutorarea între statele membre ale Uniunii Europene și alte șase țări participante – Islanda, Norvegia, Serbia, Macedonia de Nord, Muntenegru și Turcia. Acestea își oferă asistență reciprocă, în baza unui mecanism. Până acum Mecanismul de Protecție Civilă a fost activat de peste 420 de ori în ultimii 20 de ani.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

15:48
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară