Stanga
Dreapta

Vaccinul Astra Zeneca nu se va mai administra în România

Gabriela M Bogdan, 24 noiembrie 2021, Ora 11:12

  • print
  • |
vaccinul-astra-zeneca-nu-se-va-mai-administra-in-romania-49756-1.jpg

 

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional privind vaccinarea anti-COVID, declara în urmă cu câteva zile că autorităţile vor propune, cel mai probabil, sistarea vaccinării cu serul de la compania AstraZeneca, începând cu anul viitor, având în vedere numărul mic de persoane care s-au imunizat cu acest tip de vaccin, urmând să se administreze în continuare seruri de la Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson.

Astăzi, Valeriu Gheorghiță a spus că propunerea privind renunțarea la vaccinul Astra Zeneca a fost trimisă Ministerului Sănătății.

”În cadrul ședinței CNCAV de săptămâna precedentă în unanimitate s-a luat decizia de a propune Ministerului Sănătății să renunțăm la vaccinul Astra Zeneca din ianuarie 2022”, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a explicat că solicitarea se bazează pe lipsa de interes din partea populației și pe problemele privind managementul vaccinului. ”Flacoanele sunt cu 10 doze și procentul de doze care sunt sacrificate este foarte mare”, a precizat Gheorghiță.

”Din 31 (octombrie – n.r.) nu mai sunt persoane vaccinate cu vaccinul de la AstraZeneca. De altfel, pentru un management corect al stocurilor ne gândim serios să propunem poate că, de la începutul anului viitor, sistarea vaccinării cu vaccinul de la compania AstraZeneca, pentru că numărul celor care în acest moment se vaccinează este foarte redus şi atunci riscul de ieşire din perioada de valabilitate a dozelor este foarte mare şi nu poţi să comanzi să vină câteva zeci sau mii de doze. Foarte probabil că vom rămâne cel puţin cu aceste trei vaccinuri – Pfizer, Moderna şi vaccinul de la Johnson & Johnson -, cu care vom merge mai departe”, declara Valeriu Gheorghiţă în urmă cu câteva zile.

852.031 de doze de vaccin Astra Zeneca au fost folosite de la începutul campaniei de vaccinare din România.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

19:09
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară